Na Hajdini predpraznično druženje občanov

Občina Hajdina je tudi letos v počastitev bližnjim praznikom - 27. aprilu, dnevu upora proti okupatorju, in 1. maju, prazniku dela pripravila tradicionalni predpraznični družabni dogodek ob peki perutnic. Druženje je bilo v petek, 20. aprila.

Župan občine Hajdina mag. Stanislav Glažar je v kratkem nagovoru povedal, da občina z velikim veseljem ohranja tradicijo praznovanja in druženja v aprilu, kar je tudi prava predpraznična popotnica.

Hajdinski občinski trg je bil ta konec tedna v znamenju pomladnega druženja občank in občanov.

Za dobro sodelovanje se je župan Glažar zahvalil vsem vaškim odborom, ki vsako leto znova na občinskem trgu zelo odgovorno prevzamejo in vsi po najboljših močeh izpeljejo nalogo, pri peki perutnic pa se vsaka ekipa izkaže s svojim izvirnim pristopom in izvedbo.

Pravi trenutek tudi za srečanje s prijatelji, znanci …
Peka perutnic je odgovorno delo, so zagotovili predstavniki Vaškega odbora Sp. Hajdina s predsednikom Vladom Šamprlom.
Moči so združili tudi v vaški skupnosti Hajdoše.
Ekipa VO Draženci z občinskima svetnikoma Ivom Rajhom in dr. Urošem Gojkovičem.

Dan za druženje ob kulinarični ponudbi

Za odlično vzdušje na hajdinskem občinskem trgu so poskrbele ekipe vaških odborov Draženci, Gerečja vas, Hajdoše, Skorba, Slovenja vas, Spodnja Hajdina, Spodnja Hajdina – preko proge in Zg. Hajdina. Domala vsem so se pridružili tudi predsedniki vaških odborov, občinski svetniki, nekateri so k sodelovanju povabili tudi predstavnike društev in izkušene mojster v pripravi ter peki perutnic.

Ekipa Vaške skupnosti Slovenja vas.

Vsaka ekipa je imela svoj način priprave in peke perutnic, recepte vsi po vrsti skrbno hranijo že nekaj let, ekipe pa so na svoj izviren način na stojnicah ponudile še nekaj domačih dobrot.

Ekipa VO Skorba je perutnice pekla na žaru, saj prisegajo na klasiko. Na druženju sta se ekipi pridružila še vaška kletarja.
Nekateri so se odločili za “pohane” perutničke
Ekipa vaške skupnosti Gerečja vas je bila najštevilčnejša

Za dobro kapljico na prijetnem dogodku, ki ga je spremljalo tudi lepo, sončno vreme, so poskrbeli hajdinski kletarji, letos sta bila v ospredju aktualna Stanko Glažar st. in Janko Žumer.
Foto: TM