Mladim gasilcem PGD Sela se je oglasil predsednik republike

Mladi gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sela v občini Videm so konec marca predsedniku republike Borutu Pahorju poslali prav posebno vabilo na letošnji osrednji gasilski dogodek ob 70-letnici gasilskega društva. Konec tedna jim je predsednik Pahor že odgovoril.

V PGD Sela se še ni poleglo navdušenje ob izjemnem uspehu mladincev, ki so na državnem kvizu gasilske mladine zmagali, dobro pa so se odrezali tudi pionirji. Konec tedna so bili deležni še enega presenečenja. Predsednik republike Borut Pahor se je mladim gasilcem namreč za domiselno vabilo zahvalil kar na Instagramu.

Predsednik Borut Pahor je na Instagramu objavil vabilo, ki ga je prejel od gasilskega podmladka PGD Sela in k temu pripisal: »Dobivam vseh sort vabil. Da bi pritegnila mojo pozornost, so vse bolj domiselna. Mladi gasilci PGD Sela so bili izvirni in si vzeli čas. Čestitke, če ne bo gorelo, se vidimo. ?”

Mladi gasilci PGD Sela, njihovi mentorji in vodstvo društva se veselijo obiska predsednika republike; foto: arhiv PGD Sela

V PGD Sela so navdušeni in v pričakovanju obiska predsednika Pahorja v soboto, 15. junija letos, ko bodo v društvu praznovali visok jubilej – 70-letnico in skupaj z mladimi gasilci pripravili veliko gasilsko slavje.

Foto: arhiv PGD Sela