Mladi vedno boljši podjetniki

ZRS Bistra Ptuj in Šolski center Ptuj skupaj z Mestno občino Ptuj, Gimnazijo Ptuj in Manager klubom Ptuj nadaljujejo s tradicijo odkrivanja in razvijanja podjetniških talentov med mladimi na Ptuju.

 

Poiskane so bile ekipe podjetnih mladih ljudi, ki bodo ob pomoči mentorjev razvijale poslovne modele. Predstavile bodo svoje rešitve pred komisijo in občinstvom na dveh prireditvah, pri čemer imajo na voljo le 5 minut.

“Ta dogodek je namenjen kot neka sklepna prireditev naših večmesečnih naporov spodbujanja podjetništva pri mladih. Želimo čimbolj spodbujati mlade, da začnejo razmišljat inovativno, kreativno, da so čimbolj ustvarjalni, da iščejo odgovore, rešitve na probleme, ki jih zaznavajo v svoji okolici. Na tak način z metodo Start up vikenda, jih mi pripravimo do tega, da pripravijo poslovni model, torej model kako bi naj poslovalo podjetje,” je povedala dr. Lidija Tušek, vodja podjetniškega izziva za mlade.

Dr. Lidija Tušek, vodja podjetniškega izziva za mlade.

Pri tem uporabljajo raznorazna sodobna didaktična orodja. Za nekoliko mlajše, recimo pri osnovnošolcih se igrajo tudi igrico “Poslovni Activity”, kjer mladi spoznavajo podjetništvo, podjetnost in kreativnost preko igrice, kar jih vedno zelo pritegne. Pogovarjajo se tudi o zanimivih podjetnikih, ki jih vsi poznamo, tudi o Talking Tomu, Facebooku, o Instagramu, itd.      .

Projekt koordinira Znanstveno raziskovalno središče Ptuj. Vendar pa ni jasno, zakaj so se odločili ločiti osnovnošolce od dijakov.

“Vedno več učencev se prijavlja in želijo sodelovati pri naših aktivnostih, da smo morali ta dogodek razdeliti v dva,” je zaključila Tuškova.

Vir: net-tv.si

MR