Mladi gasilci so se pomerili na regijskem kvizu

V soboto, 3. marca, je v Osnovni šoli Cirkovce, potekal 15. regijski kviz gasilske mladine iz gasilskih zvez s Ptujskega, Ormoškega, Lenarškega in Slovenjebistriškega.

Kviz gasilske mladine je organizirala Gasilska zveza Kidričevo, sodelovalo je 56 ekip, od tega 21 pionirskih , 21 mladinskih in 14 ekip pripravnikov iz 11 gasilskih zvez Podravske regije. Najboljše ekipe v posameznih kategorijah že ta mesec, 17. marca čaka še zadnji –končni preizkus na državnem kvizu v Trbovljah.

V Cirkovcah na tamkajšnji osnovni šoli so se minuli konec tedna srečali mladi gasilci iz Podravske regije in se preizkusili na gasilskem kvizu. Foto: Janko Fišinger

Tekmovanje je tudi tokrat potekalo v skladu s pravili Gasilske zveze Slovenije, ekipe mladih gasilcev pa so znova pokazale veliko mero spretnosti in znanja. Za odličen nastop je mladim gasilcem čestital tudi Roman Cafuta, vodja tekmovanja in poveljnik GZ Videm, ki je dejal, da so se trudili, tako mladi gasilci, kot njihovi mentorji, vsi pa si zaslužijo pohvalo in zahvalo za dober nastop. Pohvalil je tudi odlično organizacijo regijskega kviza, pohvalil gostitelja GZ Kidričevo in hkrati izrazil prepričanje, da se bodo mladi iz Podravske regije s tem znanjem in izkušnjami lahko ponosno predstavili tudi na državnem kvizu, kjer jim želi veliko uspeha, je še dodal Cafuta.

Najprej so se ekipe pomerile v reševanju testov. Foto: Janko Fišinger

Prejemniki medalj – mladi gasilci PGD Sela trikrat na stopničkah
Tri najbolje uvrščene ekipe so na svečani podelitvi prejele medalje, vsi ostali pa zahvalo za sodelovanje. Pri pionirjih je 1. mesto osvojila ekipa PGD Medvedce (GZ Majšperk), 2. mesto ekipa PGD Sela (GZ Videm) in 3. mesto ekipa PGD Ptuj (OGZ Ptuj). Pri mladincih je na najvišji stopnički stala ekipa PGD Sela (GZ Videm), druga je bila ekipa PGD Sp. Polskava (GZ Slovenska Bistrica) in 3. mesto je osvojila ekipa PGD Lovrenc 1 (GZ Kidričevo).

Stopničke za najboljše tri ekipe mladincev. Foto: Anja Mohorko

V kategoriji gasilci pripravniki je 1. mesto osvojila ekipa pripravnikov PGD Sela (GZ Videm), 2. mesto ekipa PGD Stoperce (GZ Majšperk) in 3. mesto ekipa PGD Mihovce – Dragonja vas (GZ Kidričevo).

Mladi gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sela iz občine Videm so kar trikrat stali na stopničkah. V društvu so nanje zelo ponosni. Foto: Anja Mohorko

TM