Mladi gasilci Podravske regije tekmovali v orientaciji

Prva sobota v septembru je bila rezervirana 12. regijsko tekmovanje iz gasilske orientacije. Tekmovanje je potekalo na Selih v občini Videm, kjer je bil že zgodaj zjutraj zbor in posvet sodnikov.

Mladi gasilci na tekmovanju; foto: arhiv PGD Sela
Na tekmovanju je sodelovalo 59 tekmovalnih enot: 14 tekmovalnih enot pionirjev, 12 pionirk, 15 mladincev, 12 mladink, 5 gasilcev pripravnikov in enota gasilk pripravnic. Tekmovanje je organiziralo PGD Sela v Gasilski zvezi Videm, ki je pripravilo vse proge, karte, zagotovili so prostor za delovanje komisij A in B, teste za topografske karte je pripravila mladinska komisija Podravske regije.

Na otvoritvi so tekmovalne enote prejele navodila o poteku tekmovanja. Tekmovanje je potekalo po časovnici, ki je bila poslana, skupaj z navodili za sodnike in tekmovalne enote o izvedbi tekmovanja, vsem tekmovalnim enotam in je bila objavljena na spletni strani Podravske regije.

Mladim gasilcem je čestital tudi član poveljstva GZS in poveljnik Podravske regije Dušan Vižintin; foto: arhiv PGD Sela

Mladi gasilci so morali pokazati znanje orientacije – orientiranje s pomočjo topografske karte, iskanje kontrolnih točk na terenu, opraviti so morali test poznavanja topografskih znakov. Poleg veščin orientacije so mladi gasilci prikazali še gasilske spretnosti – vaja v navezavi vozlov in zbijanje tarče z vedrovko.

Medalj so se na koncu veselili tudi mladi gasilci iz Gasilske zveze Majšperk, iz PGD Majšperk – Breg, foto: arhiv PGD Sela

Prvi dve ekipi iz vsake kategorije na državno tekmovanje v Moravče

V vseh kategorijah so pravico za udeležbo na državnem tekmovanju iz gasilske orientacije, ki bo 15. septembra v Moravčah, pridobile po prvi dve ekipi:
• pionirji: PGD Apače na Dravskem polju, PGD Majšperk-Breg,
• pionirke: PGD Oplotnica, PGD Majšperk 1,
• mladinci: PGD Sela, PGD Pršetinci,
• mladinke: PGD Miklavž pri Ormožu, PGD Osek 2,
• gasilci pripravniki: PGD Sela, OGD Majšperk.

V PGD Sela so bili po zaključku tekmovanja zelo ponosnni na odlične rezultate svojih ekip; foto: arhiv PGD Sela

“V kategoriji gasilk pripravnic so imeli na tekmovanju samo eno tekmovalno kategorijo, ta pa žal ni zaključila tekmovanja. Na sojenje tekmovalnih komisij nismo prejeli pritožb. Izvedba tekmovanja je bila otežena zaradi slabega vremena, saj so tekmovalne enote premagovale progo v dežju. Tekmovanje se je zaključilo popoldne z razglasitvijo rezultatov,« je v poročilo zapisala Lavra Slatenšek, predsednica MK Podravske regije.
Foto: arhiv PGD Sela