Mlada ptujska iniciativa zbrala sredstva za domače gasilce

Ptujska mladinska iniciativa PtujCajt je včeraj vodstvu Prostovoljnega gasilskega društva Ptuj predala zbrana humanitarna sredstva s prireditve, ki je bila konec julija, po hudem julijskem neurju, ki je prizadelo mesto Ptuj.

Ptujska mladinska iniciativa PtujCajt je predala zbrana humanitarna sredstva z julijske prireditve. Foto: PeTv
Na dobrodelnem dogodku PtujCajt 30. julija so mladi in njihovi podporniki zbrali 2.821 evrov. Z zbranim denarjem želijo pomagati ptujskim gasilcem pri nakupu potrebne nove opreme ali popravilo poškodovane ob številnih intervencijah. Na slovesni predaji donacije sta bila prisotna tudi ptujska županja Nuška Gajšek in predsednik PGD Ptuj Edi Pušnik.
Za donacijo se je mladi ptujski iniciativi zahvalil Edi Pušnik, predsednik PGD Ptuj.

»Dobrodelni koncert je organizirala Mladinska iniciativa, s katero želi ptujska skupina Infected povezati mesto v solidarnosti do someščanov, ki so doživeli najhujše v kar treh julijskih neurjih, in prispevati svoj kamenček v mozaik obsežne sanacije mesta,« je med drugim na koncertu za Št. tednik povedala predstavnica za stike z javnostmi Špela Težak.

Na dobrodelnem dogodku so ptujski gasilci predstavili tudi svojo opremo in navdušili najmlajše obiskovalce; foto: arhiv PGD Ptuj

Na včerajšnji slovesni predaji donacije so organizatorji dobrodelni dogodek za domače gasilce znova opisali kot dogodek poln glasbe, ustvarjalnosti, solidarnosti in dobre volje. Ptujčani pa so znova dokazali, da so sočutni in solidarni ljudi, ki znajo združiti moči, stopiti skupaj in pomagati. S tem dogodkom so se želeli gasilcem predvsem zahvaliti za njihovo pomoč pri odpravljanju posledic julijskega neurja, ki je na Ptuju povzročilo ogromno škode.

Foto: PeTv, PGD Ptuj