Ministrstvo za zdravje bo zagotovilo manjkajoči denar za ptujsko urgenco

Gradnja ptujskega urgentnega centra bi se letos vendarle lahko začela.

Foto: Črtomir Goznik
Ministrstvo za zdravje bo namreč v proračunu 2020/2021 za omenjeni projekt zagotovilo dodatna manjkajoča sredstva v višini 1,7 milijona evrov, so se predstavniki ministrstva, ptujske bolnišnice in lokalnih skupnosti s Ptujskega dogovorili na včerajšnjem sestanku.

Ministrstvo je do zdaj zagotovilo dobrih 2,5 milijona evrov, Splošna bolnišnica Ptuj nekaj več kot 230.000 evrov, lokalne skupnosti 300.000 evrov, regijska podjetja pa v obliki donacij nekaj več kot 320.000 evrov. Celotna vrednost naložbe znaša okoli 5,1 milijona evrov.

Izkopavanja na območju ptujske bolnišnice, kjer nameravajo zgraditi urgentni center, so razkrila zanimive najdbe. Foto: TM

S tem je zaprta finančna konstrukcija za gradnjo urgence, a so se zato na Ptuju za zdaj morali odreči gradnji še enega nadstropja, kamor so želeli umestiti nove, prav tako potrebne prostore. A to po besedah direktorice ptujske bolnišnice Anice Užmah vseeno ostaja njihov cilj. Razpis za izbiro izvajalca bi lahko objavili na začetku jeseni, saj poletni meseci po dozdajšnjih izkušnjah za to niso najprimernejši.

Vir: STA