Ministrica za obrambo včeraj na delovnem obisku na Ptuju

ministrica za obrambo, PGD Ptuj, kinologi

Najprej srečanje s ptujskimi gasilci, nato s kinologi

Ministrica za obrambo Andreja Katič se je včeraj mudila na delovnem obisku na Ptuju. V Termah Ptuj je bila slavnostna govornica na sklepni slovesnosti 23. svetovnega prvenstva psov v sledenju. Kot častna pokroviteljica prvenstva je predala tudi pokale najboljšim tekmovalnim tandemom.

Ministrica Katičeva si je v PGD Ptuj ogledala prikaz reševanja ob prometni nesreči. (Foto: Ministrstvo za obrambo)

Še prej pa je obrambna ministrica obiskala gasilce PGD Ptuj in si ogledala prikaz reševanja ob prometni nesreči v sodelovanju z ekipo bolničarjev MO Ptuj, pa tudi predstavitev tehnike in gasilskega doma PGD Ptuj. S ptujskimi gasilci je imela tudi delovni pogovor, na katerem je sodeloval tudi generalni direktor URSZR Darko But.

Pred sklepno slovesnostjo 23. svetovnega prvenstva psov v sledenju, ki se ga je udeležilo 45 tekmovalcev iz 25 držav, si je ministrica skupaj z županom Mestne občine Ptuj Miranom Senčarjem ogledala spremljevalne kinološke aktivnosti, v slavnostnem nagovoru pa med drugim poudarila, da sta medsebojna navezanost in zaupanje med človekom in psom še posebej pomembna v tekmovalnem paru pes-vodnik v kinološki disciplini sledenja. »To je temelj uspeha in nujno za dober rezultat,« je dejala ministrica. V nadaljevanju je ministrica poudarila, da so nam psi v veliko pomoč pri opravljanju nalog tudi v obrambnem resorju, in sicer tako v Slovenski vojski kot v sistemu zaščite in reševanja. Tako v Primožih pri Kočevski Reki deluje Enota Slovenske vojske za vzrejo in šolanje vojaških psov, v kateri usposabljamo vodnike psov in urimo službene pse. Ministrica Andreja Katič je čestitala organizatorjem tekmovanja – Kinološki zvezi Slovenije in Kinološkemu društvu Ptuj – za uspešno pripravo prireditve.

TM, (Vir in foto: PGD Ptuj, Ministrstvo za obrambo)