Minimaturanti iz skupine Ježki obiskali župana in delili svoje želje

Včeraj je v Občini Majšperk potekal poseben dogodek, kjer je župan Sašo Kodrič gostil otroke iz skupine Ježki iz majšperskega vrtca. Ti minimaturanti so prišli v občinsko stavbo, da bi delili svoje želje in vtise z županom. Obisk se je začel v sejni sobi, kjer so otroci, oblečeni v enotne majice in kape, zasedli svoja mesta okoli velike mize. Tam jih je župan pozdravil in jim pokazal, kako deluje sistem mikrofonov, ter razložil pomen sejne sobe in delovanja občine.

V sproščenem pogovoru so otroci povedali, kateri vrtec obiskujejo, in opisali svoje izkušnje ter spomine na selitve vrtca, kar je bil zanje pomemben dogodek, saj so bili del projekta, ki jim je omogočil nove prostore. Vsak otrok je imel priložnost, da se županu osebno predstavi in pove, kaj mu je v vrtcu najbolj všeč ter kako si predstavlja svoj prihod v šolo.

Po pogovoru so se preselili v spodnje prostore občinske stavbe, kjer so pripravili kratek nastop za župana in občinske delavce. Dogodek se je zaključil s sladkim presenečenjem – sladoledom, ki je bil pripravljen posebej za otroke.

Takšni obiski ne le obogatijo izkušnje otrok, ampak tudi krepijo vezi med občino in njenimi najmlajšimi občani, hkrati pa omogočajo otrokom, da spoznajo delovanje lokalne skupnosti. Župan Kodrič je ponovno dokazal, kako pomembno je vključevanje vseh generacij v občinsko življenje in projekte.

MR