Medgeneracijsko druženje z jutranjo telovadbo

V mesecu maju so se otroci iz Vrtca Kidričevo pridružili namenu akcije SIMBIOZA GIBA. Simbioza Giba je največja vseslovenska akcija, ki združuje idejo medgeneracijskega sodelovanja, prostovoljstva in gibanja.

 

 

Skozi projekt spodbujajo zdrav življenjski slog vseh generacij, ustvarjajo medgeneracijsko sodelovanje, omogočajo brezplačno spoznavanje novih gibalnih, rekreativnih in športnih aktivnosti in spodbujajo aktiven in zdrav način življenja v vseh življenjskih obdobjih.

 

Tudi letos bo akcija potekala skozi celoten mesec maj, s poudarkom na tednu med 8. in 15. 5. 2023.

Kot so poudarili v sporočilu za javnost v Vrtcu Kidričevo je otrokom treba omogočiti čim več gibanja in jih k temu tudi spodbujati, saj na tak način razvijajo in spoznavajo svoje gibalne sposobnosti, s tem pa pridobivajo zaupanje v svoje telo.

V skupini Delfini iz Vrtca Kidričevo vsako jutro poskrbijo za jutranjo gibalno minuto, ki na prijeten način spodbudi otroke za delo. Izvajajo jo v igralnici, na hodniku ali na prostem.

V mesecu maju so se otroci in vzgojiteljici iz skupine Delfini odločili, da si popestrijo gibalno minutko na malo drugačen način. V svojo družbo smo povabili telovadke iz Šole zdravja Kidričevo. Z veseljem so se odzvale povabilu in 9. maja 2023 je bilo na igrišču šole razgibano, veselo in družabno vzdušje. Skupaj so se razgibali, na koncu pa so se nekateri otroci odpravili s telovadkami na »kolo za zdravo telo«.

 

Vir: mojaobcina.si in simbioza.eu