Mariborski nadškof začel z obiski župnij na Ptujskem in Ormoškem

S sv. mašo v cerkvi sv. Petra in Pavla na Ptuju minulo sredo je mariborski nadškof metropolit msgr. Alojzij Cvikl začel vizitacije župnij v ptujsko - ormoški naddekaniji. Včeraj je imel prvi obisk v župniji Dornava.

Nadškof Alojzij Cvikl se je včeraj srečal z županom občine Dornava Jankom Mercem. Foto: TM

V ptujsko – ormoško naddekanijo spadajo dekanije Ptuj, Velika Nedelja in Zavrč, nadškof metropolit msgr. Alojzij Cvikl pa bo v prihodnjih dneh obiskal kar 27 župnij na ptujskem in ormoškem območju.

S sv. mašo na Ptuju minulo sredo je mariborski nadškof metropolit msgr. Alojzij Cvikl začel vizitacije župnij na ptujskem in ormoškem območju: Foto: Župnija Hajdina

Nadškof se bo povsod podrobneje seznanil z delovanjem župnij in življenjem v župnijskih skupnostih, hkrati pa se bo srečal tudi z župani občin Spodnjega Podravja, obiskal bo nekatere zavode in društva.

Nadškofa je sprejel dornavski župan Janko Merc

Nadškofova kanonična vizitacija se je včeraj začela v župniji Dornava, kjer je nadškofa Cvikla sprejem dornavski župnik pater Emil Križan, skupaj pa sta že dopoldne obiskala župana občine Dornava Janka Merca. Župan je nadškofu predstavil delovanje občine, trenutno situacijo po prevzemu županovanja, v pogovoru pa sta se dotaknila tudi stare šole na Polenšaku in baročnega dvorca Dornava, ki samevata, a kot je pojasnil župan Merc, v občini iščejo najboljše rešitve, da bi obe zgradbi ohranili pri življenju. Dodal je še, da imajo v občini kar nekaj problemov, a na drugi strani veliko izzivov, pa tudi, da si še naprej želijo dobrega sodelovanja z župnijo Dornava.

Utrinek z včerajšnjega srečanja v prostorih občine Dornava; foto: TM

Srečanje z dornavskimi lükari

Nadškofa Cvikla so včeraj sprejeli še na OŠ Dornava, obiskal in ogledal si je tudi Čüšekovo domačijo, posebej doživeto pa je bilo srečanje z dornavskimi lükari.

Nadškof Cvikl na Čüšekovi domačiji v Dornavi; foto: fb Alojzij Cvikl

Popoldne je imel nadškof še srečanje s sodelavkami Župnijske Karitas, tajnikom ŽPS in ključarjema, obisk v župniji Dornava pa je zaključil s skupno mašo v cerkvi sv. Doroteje, na katero so bili posebej vabljeni mladi.
Foto: TM, Župnija Hajdina, facebook stran Alojzij Cvikl