Mariborčani povzročili požar, ker jih je zeblo – Haloze

 

Včeraj je na območju makadanske ceste, ki povezuje Lužino (občina Podlehnik) in Malo Varnico (občina Videm) zagorelo osebno volilo znamke Renault Scenic. Automobil se je vžgalo saj so trije Mariborčani, malo po šesti uri zjutraj ob avtomobilu zakurili ogenj. Moške je namreč zeblo, po tem ko jim je zmanjkalo goriva.

Požar so pogasili šele gasilci. V kolikor to gasilcem ne bi uspelo, je obstajala nevarnost, da se požar razširi v gozd, ki se razprostira na večih hektarjih. Gašenje takšnega požara bi bilo zelo zahtevno, hkrati bi to pomenilo večjo premoženjsko škodo. Nad vozilom pa se je nahajal tudi visokonapetostni daljnovod. Zaradi tega bodo policisti vse tri Mariborčane, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, ovadili pristojnemu tožilstvu.

Kaj točno so počeli Mariborčani na območju Haloz v času odloka o omejenem gibanju ni znano. Bodo jih pa policisti zaradi tega, ker so nedovoljeno odšli na območje večih drugih  občin, podali predlog zaradi kršitve odloka omenjenega odloka. 

 

Včeraj je gorelo tudi na dveh območjih v Gorišnici in Ormožu: 

Ob 21.20 je v Zamušanih, občina Gorišnica, gorelo v gozdu. Gasilci PGD Zamušani so pogasili podrast v izmeri 80 kvadratnih metrov.

Ob 16.37 je v Žerovincih, občina Ormož, kljub prepovedi kurjenja občan kuril odpadne veje in podrast. Ogenj so pogasili gasilci PGD Ivanjkovci in Žerovinci.

Vir: PU Maribor in 112 Ptuj

 

MR