Manager klub Ptuj razpisuje Najpodjetniško idejo 2017

manager klub ptuj, najpodjetniška ideja 2017, marko drobnič

Prijave do 31. oktobra, razglasitev januarja prihodnje leto

Na Ptuju je bila včeraj novinarska konferenca Manager kluba Ptuj, na kateri so podrobneje predstavili letošnji razpis za Najpodjetniško idejo. Že petič k sodelovanju vabijo odločne posameznike in ekipe, lahko se prijavijo gospodarske družbe, podjetja in samostojni podjetniki ter dijaki in študenti, skratka vsi, ki razvijajo podjetniško idejo, ki so inovativni, drugačni in izvirni. Razglasitev finalistov in zmagovalcev bo v januarju 2018.

Predsednik Manager kluba Ptuj, Marko Drobnič

»S prepoznavanjem in nagrajevanjem najboljših podjetniških idej želimo spodbujati ustvarjalnost in inovativnost v lokalnem in regionalnem okolju – ne le med podjetniki, temveč tudi med mlajšimi generacijami«, je poudaril predsednik Manager kluba Ptuj, Marko Drobnič. Ob tem je dodal, da ugotavljajo, da je predvsem izvirnost ideje tista, ki je pomembna v izhodišču, vendar je to šele začetek. Vse drugo je odločnost podjetnika, marljivost, vztrajnost in delavnost. Po besedah Drobniča se tudi vse več mladih odloča za podjetniške poti, v Manager klubu Ptuj pa so prepričani, da se s tovrstnimi razpisi lahko povežejo tudi izkušenimi podjetniki in morebitnimi investitorji.

V kategoriji za gospodarske družbe in podjetnike lahko kandidira gospodarska družba ali samostojni podjetnik s sedežem na območju UE Ptuj, ki je uspel realizirati drzno podjetniško idejo v obdobju zadnjih 5-ih let. Komisija bo v postopku ocenjevanja upoštevala ideje v dveh kategorijah: mikro in mala podjetja ter srednja in velika podjetja. V kategoriji za dijake in študente lahko dijak ali študent iz širšega ptujskega okolja, ki ima izvirno podjetniško idejo, ki jo je že udejanjil ali bi jo želel udejanjiti v poslovnem okolju. Dijaki in študentje kandidirajo s podjetniško idejo, zapisano v obliki kratkega poslovnega načrta, kriteriji izbora pa se nanašajo na izvirnost ideje.

»Komisija bo ocenjevala izvirnost ideje, njen potencial, pričakovane poslovne učinke ter odnos realizacije ideje do družbenega in naravnega okolja. Na vsaj enem od naštetih kriterijev je potrebno izkazati nadpovprečnost.« je pojasnila vodja projekta mag. Vlasta Stojak.

Manager klub Ptuj prijave zbira na spletni strani www.mkp.si do 31. oktobra 2017. Vsi zainteresirani kandidati lahko prijave pošljejo na naslov MANAGER KLUB PTUJ, Tovarniška cesta 10, 2325 Kidričevo, s pripisom: Izbor Najpodjetniške ideje 2017. Na ovojnici mora biti naslov pošiljatelja, kontakta oseba prijavitelja in kontaktna telefonska številka. Za dodatne informacije in vprašanja je dijakom in študentom na voljo: Sonja Šaše, Šolski Center Ptuj, [email protected]; gospodarskim družbam in podjetjem pa: [email protected] ali kontaktna oseba: dr. Lidija Tušek, ZRS Bistra Ptuj in telefon 02 748 02 59.

TM, CreativeLab

Fotografije: CreativeLab, Kreativni laboratorij, d.o.o.