Majšperk krepi sodelovanje z lokalnimi gasilci: Podpis pogodbe o gasilski javni službi za leto 2024

24. januarja 2024 je v konferenčni dvorani Občine Majšperk potekal pomemben dogodek, ki poudarja neprecenljivo vlogo gasilcev v lokalni skupnosti. Župan Občine Majšperk, Sašo Kodrič, je v prisotnosti podžupana Dragomira Murka in drugih pomembnih osebnosti, uradno podpisal pogodbo o opravljanju lokalne gasilske javne službe za leto 2024.

 

Sopodpisniki pogodbe so bili predsedniki in poveljniki Gasilske zveze Majšperk (GZ Majšperk) ter prostovoljnih gasilskih društev (PGD) v občini, vključno z PGD Majšperk, PGD Stoperce, PGD Ptujska Gora, PGD Medvedce in PGD Majšperk – Breg. Ta dogovor predstavlja nadaljevanje uspešnega sodelovanja med občino in gasilskimi enotami, ki so nepogrešljiv del zagotavljanja varnosti in pomoči občanom.

Uradni del dogodka se je začel z nagovorom župana Kodriča, ki je izpostavil pomen skupnega delovanja in podpore gasilskim enotam pri njihovem nesebičnem in pogumnem delu. Sledil je podpis pogodbe, ki zagotavlja finančna sredstva in podporo za delovanje gasilskih društev v prihajajočem letu.

Po uradnem delu dogodka so se udeleženci preselili v sosednji prostor, kjer so imeli priložnost za neformalno druženje in nadaljnjo izmenjavo mnenj. Ta dogodek ne le simbolizira sodelovanje med lokalno oblastjo in gasilci, ampak tudi krepi skupnostni duh in medsebojno podporo v Majšperku.