Maja Bedrač in Matjaž Rozman tudi letos naj športnika občine Hajdina

Športna zveza občine Hajdina in občina Hajdina sta v četrtek izpeljali tradicionalno prireditev Športnik leta 2018 občine Hajdina. Letos je bilo podeljenih kar 31 nagrad v petih različnih kategorijah.

Podelitev nagrad najboljšim športnikom minulega leta v občini Hajdina; foto: Kreativni laboratorij
Pokale so prejeli mladi na področju šolskega športa, najuspešnejše ekipe, priznanja zaslužni športni delavci ter pokale posamezniki z izjemnimi rezultati v minulem letu. Najuspešnejša športnica minulega leta je znova postala atletinja Maja Bedrač, za najuspešnejšega športnika pa so v hajdinski občini proglasili nogometaša NK Celje Matjaža Rozmana.
Podelitev športnih nagrad je spremljal tudi plesni program plesalk plesne šole Power dancers; foto: Kreativni laboratorij

Športnice in športniki občine Hajdina so tudi v letu 2018 dosegli vrsto odmevnih rezultatov na tekmovanjih doma in v tujini, nekateri mlajši pa so se posebej izkazali na medobčinskih, področnih in državnih tekmovanjih, je na podelitvi športnih nagrad povedal predsednik Športne zveze (ŠZ) občine Hajdina Sandi Mertelj. Nagradili so najboljše športnike in ekipe, ob tem pa je Mertelj poudaril, da je potrebno nagraditi tudi številne športne delavce, ki športnikom omogočajo pogoje za njihovo delo.

Podeljenih kar 31 nagrad v petih različnih kategorijah; foto: Kreativni laboratorij

Nagrajenih petnajst mladih športnikov in ekipi malega nogometa

Učenci OŠ Hajdina in mlajši člani klubov iz občine so bili znova nagrajeni v kategoriji šolski šport, saj so dosegli zelo dobre rezultate na medobčinskih, področnih in tudi državnih tekmovanjih. Priznanja so prejeli mladi športniki in ekipe: Lovro Pišek Svenšek, Lan Drevenšek, Urban Toplak,  ekipi malega nogometa – starejši in mlajši učenci OŠ Hajdina, Martin Špurej, Pia Premužič Gojkovič, Tadej Murko, Nejc Ladič, Klara Ciglič, Jure Gerečnik, Luka Vauda, Mihael Furek, Matevž Peklar in Val Osrajnik.

Posebne čestitke so bili deležni mladi športniki; foto: Kreativni laboratorij

Najboljše tri ekipe v lanski sezoni

Nagrajene so bile tudi najuspešnejše ekipe minulega leta in pokale so prejeli: kadetska ekipa ONŠ Golgeter Hajdina je v lanski sezoni nastopala v kadetski ligi MNZ Ptuj ter prepričljivo osvojila prvo mesto, ter mladinska ekipa ONŠ Golgeter Hajdina, ki je lani nastopala v ligi MNZ Ptuj in na koncu slavila 1. mesto.  Nagrajena pa je bila tudi ekipa Tenis kluba Skorba, ki že več let nastopa v zimskih in letnih rekreacijskih ligah Podravja, v letu 2018 pa so tenisači dosegli 4. mesto v 2. Podravski letni ligi in 3. mesto v 2. Podravski zimski ligi.

Priznanja zaslužnim športnim delavcem

Posebna priznanja v kategoriji Zaslužni športni delavci so letos prejeli dolgoletni člani nekaterih športnih društev v občini Hajdina, ki s svojim večletnim delom pomembno pripomorejo k uspešnemu delovanju društev. Letošnji nagrajenci so: Benjamin Kurež iz Kluba malega nogometa Draženci, Saša Gojčič iz ŠD Skorba, Sebastjan Zupanič iz ONŠ Golgeter Hajdina, Matic Ber iz ŠD Hajdina, Marcel Šadl iz ŠD Hajdoše, Matevž Pleteršek iz ŠD Slovenja vas in Martin Turk iz ŠD Gerečja vas.

Priznanja dolgoletnim delavcem v športnih društvih; foto: Kreativni laboratorij

V kategoriji Posamezniki z izjemnimi rezultati so bili letos nagrajeni: Boštjan Nahberger, Gašper Valentin Mlakar, Leon Ljubec Zajko, David Murko in Uroš Krajnc.

Maja Bedrač in Matjaž Rozman drugo leto zapored športnika leta

Župan občine Hajdina mag. Stanislav Glažar in predsednik ŠZ občine Hajdina Sandi Mertelj sta nagrado za najuspešnejšo športnico leta 2018 podelila Maji Bedrač, članici Atletskega kluba Ptuj, večkratni naj športnic občine Hajdina, ki je tudi v letu 2018 dosegla nekaj izjemnih državnih in mednarodnih rezultatov, njen največji uspeh v lanskem letu pa je 3. mesto na Mednarodnem atletskem mitingu Indoor Track & Field Vienna v skoku v daljino.

Najboljša športnika občine Hajdina za leto 2018 v družbi hajdinskega bikca, nove maskote ONŠ Golgeter Hajdina; foto: Kreativni laboratorij

Naziv športnik občine Hajdina za leto 2018 pa je drugo leto zapored osvojil nogometaš Matjaž Rozman, ki je tudi v letu 2018 z ekipo NK Celje nastopal v 1. Slovenski nogometni ligi, kjer je zbral 7 nastopov, v Pokalu Slovenije pa še dodatnih 5 nastopov. Matjaž Rozman je trenutno pri 211-ih nastopih v 1. SNL, zbral pa je že preko 18.000 minut.

Foto: Kreativni laboratorij