Maja Bedrač in Matjaž Rozman sta športnika občine Hajdina

Športnice in športniki občine Hajdina so v letu 2017 dosegli vrsto odmevnih rezultatov na tekmovanjih doma in v tujini, a samo dvema z odličnimi rezultati so podelili najvišji naziv - naj športnica in naj športnik občine Hajdina.

Športna zveza občine Hajdina in občina Hajdina sta konec minulega tedna pripravili tradicionalno prireditev Športnik leta 2017 občine Hajdina. Tokrat je bilo na prireditvi podeljenih kar 30 nagrad v petih različnih kategorijah. Gost na svečani podelitvi nagrad je bil zdaj že upokojeni najboljši slovenski boksar Dejan Zavec.

Dejan Zavec je bil letošnji gost na podelitvi Športnik občine Hajdina. Foto: Creativelab

Učenci iz OŠ Hajdina in mlajši člani klubov iz občine Hajdina so bili nagrajeni v kategoriji šolski šport, saj so dosegli odlične rezultate na medobčinskih, področnih in tudi državnih tekmovanjih. Nagrajeni sta bili tudi najuspešnejši ekipi minulega leta v nogometu; starejši dečki ONŠ Golgeter Hajdina in Nogometni klub Gerečja vas, ki je v tekmovalni sezoni 2016/2017 prepričljivo osvojil 1. mesto v Super ligi MNZ Ptuj.

Uspešni mladi športniki so za odlične rezultate v minulem letu prejeli pokale. Foto: Creativelab

Priznanja zaslužnim športnim delavcem
Posebna priznanja v kategoriji Zaslužni športni delavci so prejeli dolgoletni člani nekaterih športnih društev v občini, ki s svojim večletnim delom pomembno pripomorejo k normalnemu delovanju društva. Letošnji nagrajenci so: Damijan Cebek, Uroš Krajnc, Anton Lipavšek, Aleksander Verlak in Sandi Mertelj, predsednik ŠZ občine Hajdina in vodja Otroške nogometne šole Golgeter Hajdina.

Priznanja zaslužnim športnim delavcem        Foto: Creativelab

Izjemni rezultati v različnih športnih panogah
V kategoriji Posamezniki z izjemnimi rezultati so si tudi tokrat največ pokalov zaslužili mladi kickboksar Gašper Valentin Mlakar, plavalec Leon Ljubec Zajko, footgolfar Matija Brodnjak, atlet Boštjan Nahberger, strelec Nik Volgemut in šahist David Murko.

Na prireditvi Športnik leta 2017 občine Hajdina so nastopili mladi plesalci Plesne šole Power dancers. Foto: Creativelab

Nika, Maja, Mitja in Matjaž so naj športniki leta 2017
V kategoriji Najuspešnejši športnici leta 2017 občine Hajdina sta bili posebej nagrajeni judoistka Nika Šlamberger in atletinja Maja Bedrač. Naslov najboljše je tudi letos osvojila Maja Bedrač, ki je v letu 2017 med drugim osvojila 6. mesto v skoku v daljino na Evropskem prvenstvu za mlajše mladinke v Italiji.

V družbi najboljših športnikov občine Hajdina … Foto: Creativelab

V moški konkurenci je drugo mesto osvojil karateist Mitja Koderman, naziv športnik občine Hajdina za leto 2017 pa je svojil Matjaž Rozman, član NK Celje in prav z ekipo Celja je Matjaž v letošnji sezoni tudi že v polfinalu pokala Nogometne zveze Slovenije.

Maja Bedrač in Matjaž Rozman sta športnika občine Hajdina za leto 2017. Foto: Creativelab
V občini Hajdina so letos podelili 30 nagrad športnikom z odličnimi rezultati. Čestitamo. Foto: Creativelab

Mlajšim nagrajencem bo priznanje prav gotovo vzpodbuda za naprej, malce starejšim pa delna zahvala za minulo delo, je na podelitvi med drugim povedal župan občine Hajdina mag. Stanislav Glažar, ki je tudi čestital vsem nagrajencem in poudaril, da lokalna skupnost veliko vlaga v šport ter spodbuja vse generacije h gibanju in športnemu preživljanju prostega časa.
TM, foto: Creativelab