Leto 2017 uspešno za Cestno podjetje Ptuj

ptuj, cestno-podjetje, poslovanje, defibrilator

O dosežkih in ambicioznih načrtih na prednovoletnem druženju

Cestno podjetje Ptuj je že osemnajsto leto zapored 12. december posvetilo prednovoletnemu druženju s sodelavci in poslovnimi partnerji, dogodek na Ptuju pa je znova privabil številne vabljene goste. Vodstvo podjetja, ki ima vodilno vlogo v cestnoprometni in gradbeni stroki Spodnjega Podravja, je ob tej priložnosti predstavilo dosežke letošnjega poslovnega leta in izpostavilo nekatere večje, že dokončane objekte in tiste, ki so v fazi izvajanja.

Med drugim so tem letu sodelovali  pri izgradnji 7,3 km avtocestnega odseka od Dražencev do Podlehnika, za Euro asfalt Sarajevo izvajajo dela na drugi etapi avtoceste od Podlehnika do MMP Gruškovje, v občini Ormož so bili izbrani izvajalec za dokončanje kanalizacije in čistilne naprave Jastrebci – Lača ves in za asfaltiranje občinskih cest, uspešno so zaključili dela na gradbiščih v občinah Destrnik in Gorišnica. Direkcija RS za infrastrukturo jih je izbrala za dokončanje ureditve krožišča na Tovarniški cesti v Kidričevem, zaključili so delo v cestni infrastrukturi v Podvinci, v MO Ptuj, zgradili krožišča v Dornavi in Markovcih, v občini Kidričevo so bili izbrani za modernizacijska dela več odcepov občinskih cest, v občini Videm za izgradnjo kanalizacijskega sistema Tržec – Jurovci, v občini Slovenska Bistrica za širitev industrijske cone, uspešno pa so sodelovali tudi pri nekaterih obnovah Petrolovih bencinskih servisov.

Cestno podjetje Ptuj je pripravilo prednovoletno srečanje z zaposlenimi in poslovnimi partnerji. Foto: Langerholc

Cestno podjetje Ptuj torej uspešno zaključuje še eno poslovno leto, ki pa ni še zdaleč ni bilo lahko in preprosto, je poudaril predsednik Upravnega odbora CPP Marin Turk in dodal, da so ob pravi motivaciji in dobrem sodelovanju s poslovnimi partnerji dosegli visoko zastavljene cilje.

 

Martin Turk, predsednik UO Cestnega podjetja Ptuj.

»V letošnjem letu je bilo kar nekaj mejnikov, ki so nas posebej zaznamovali in nam obogatili dosedanje reference. Sodelovali smo pri izgradnji prve etepa podravske avtoceste do Podlehnika, pridobili smo dela za izgradnjo 93 km kanalizacije v sosednji republiki Hrvaški. V obdobju, ki je pred nami, pa se nam obeta več sredstev pristojnih institucij v državi, in sicer za izgradnjo novih cest ter za prepotrebno rekonstrukcijo ter vzdrževanje obstoječih. Obseg našega dela smo razširili tudi v zasebni sektor in dolgoročno si želimo, da bi na tem področju delali še več.

Trudimo se, da naši standardi zadovoljujejo interese razvoja, tako v prometu kot tudi v ostali infrastrukturi, ki jo gradimo. Neprestano vlagamo tudi v posodobitve mehanizacije in v profesionalni razvoj našega strokovnega kadra. Naše delo v veliki meri temelji tudi na zagotavljanju varnega, urejenega in zdravega okolja, kar smo v lanskem letu nadgradili z nakupom defibrilatorja, v letošnjem letu pa s sodelovanjem pri ozaveščanju o pomembnosti te naprave, ki rešuje življenja v širši skupnosti, že pri najmlajših v vrtcih in šolah. Ponosen sem, da nam je uspelo pridobiti tudi certifikat Srcu prijazno podjetje.«

Cestno podjetje Ptuj je Srcu prijazno podjetje

Cestno podjetje Ptuj je z nakupom defibrilatorja, ki je nameščene ob vstopu v podjetje na Zagrebški cesti na Ptuju, naredilo tudi velik korak v promociji zdravja svojih zaposlenih in ljudi, ki živijo v tem okolju. Po letu dni izobraževanj, delavnic na šolah in vrtcih, pa je Cestnemu podjetju Ptuj uspelo pridobiti še certifikat Srcu prijazno podjetje, ki ga je na prednovoletnem srečanju Martinu Turku izročil Andraž Ogorevc, idejni vodja projekta iHELP.

TM, foto: Langerholc