Lekarne Ptuj pred prenovo

ptuj, lekarna, prenova, shranjevanje, prenos_zdravil

Uvajajo nov sodoben sistem shranjevanja in prinosa zdravil
V Lekarni Ptuj uvajajo novosti in so tik pred prenovo, več podrobnosti pa bodo javnosti predstavili na torkovi novinarski konferenci na sedežu ptujske lekarne, v Trstenjakovi ulici 9. Govorca na novinarski konferenci bosta mag. Darja Potočnik Benčič, direktorica Lekarn Ptuj in Miran Senčar, župan Mestne občine Ptuj. 

Na novinarski konferenci naj bi vodstvo lekarne med drugim predstavilo novitete prihajajoče prenove Lekarne Ptuj, ki bo usmerjena v boljšo izkušnjo pacientov in drugih uporabnikov, napovedujejo, da bo bolj prijazna invalidom, spregovorili pa bodo tudi o novem sodobnem sistemu shranjevanja in prinosa zdravil. Ob tej priložnosti naj bi tudi povedali eno od zanimivosti o Lekarni Ptuj, ki v svoji zgodovini obstoja ni bila zaprta niti en dan.

Kolektiv Lekarne Ptuj. Foto: Lekarne Ptuj

Na spletni strani Lekarne Ptuj je med drugim zapisano: »Ptuj je mesto, ki se ponaša z bogato zgodovinsko preteklostjo. Enako velja tudi za razvoj lekarništva na Ptuju. Na Štajerskem so lekarne začele nastajati konec 16. stoletja in takrat je med prvimi kraji, in sicer leta 1587, lekarno dobil tudi Ptuj. Pred drugo svetovno vojno je imel Ptuj kar tri lekarne: Lekarna pri zlatem jelenu, Lekarna pri zamorcu in Lekarna pri sv. Antonu. Ena lekarna je bila med vojno uničena. Leta 1958 so ostali dve lekarni zaprli in dejavnost preselili v prostore na Trstenjakovi ulici 9, kjer je Lekarna Ptuj še danes. Pred 50 leti je bila lekarna Ptuj edina lekarna za širše področje, ki ga danes pokrivajo tako Javni zavod Lekarne Ptuj z osmimi lekarnami, kot Lekarna Ormož in zasebne lekarne.«

TM, Vir: Lekarne Ptuj