Le še nekaj ur do premiere Odprte kuhne na Ptuju

Ptujski Mestni trg bo jutri, 20. aprila, na velikonočno soboto, prvič letos zadišal po odličnih jedeh od blizu in daleč.

Odprta kuhna na Ptuju; foto: arhiv Odprta kuhna
Med 10. in 21. uro bodo obiskovalci na Ptuju lahko vijugali med stojnicami, s katerih bodo vabile slovenske tradicionalne specialitete, mednarodne uspešnice, moderne poulične kreacije ter ustvarjalni krožniki slovenskih chefov. Druženje in klepet ob finih grižljajih bodo pospremili s kozarcem dobrega vina, kraft piva ali drugih kreativnih napitkov.

Edinstvena in sveža

Odprta kuhna je edinstvena in najbolj priljubljena kulinarična tržnica pri nas, ki že od leta 2013 prinaša svežino in novosti na slovensko kulinarično sceno. Od zgodnje pomladi pa vse do pozne jeseni med svoje stojnice vabi mnoge ljubitelje dobre hrane in sproščenega druženja.

Foto: arhiv Odprta kuhna

Raznolika in pestra tudi v sedmi sezoni

Ljubljanski Pogačarjev trg vsak (sončni) petek med 10. in 21. uro, v poletnih mesecih pa do 22. ure, utripa v mnogoterih barvah, okusih in vonjih. Doslej se je na stojnicah Odprte kuhne predstavilo že preko 100 restavracij s celotne Slovenije, obiskovalci pa so lahko poskusili že blizu tisoč različnih slovenskih in mednarodnih jedi in pijač.

Foto: arhiv Odprta kuhna

Odprta kuhna občasno gostuje na Mestni tržnici Celje, na Carpacciovem trgu v Kopru, ter na Bevkovem trgu v Novi Gorici in tako razveseljuje ljubiteljice in ljubitelje vsega okusnega tudi na Štajerskem, Primorskem in na Obali. Sicer pa v letošnji sedmi, pravljični sezoni karavani Odprte kuhne dodajajo še eno novo postojanko – Novo mesto.
Foto: arhiv Odprta kuhna