Kurentova hiša ponuja popust v kampanji “Z vlakom po kulturo!”

Kurentova hiša se letos ponovno pridružuje vseslovenski kampanji “Z vlakom po kulturo! V zgodovinska mesta Slovenije 2024”. Od danes pa vse do konca poletja, 31. avgusta, bodo obiskovalci, ki se v Ptuj pripeljejo z vlakom ali drugim javnim prevozom, deležni posebne ugodnosti.

 

V sklopu kampanje Kurentova hiša ponuja 20% popust na nakup vstopnic vsem, ki ob obisku pokažejo veljavno vozovnico Slovenskih železnic, kartico IJPP ali vozovnico Slovenija. Pobuda spodbuja k uporabi okolju prijaznih načinov prevoza za odkrivanje čarov zgodovinskih mest in njihove kulturne dediščine.

Kampanja “Z vlakom po kulturo!” je namenjena spodbujanju domačih obiskovalcev, zlasti upokojencev in družin, k raziskovanju zgodovinskih mest na ekološki način. Upokojenci že imajo možnost brezplačne uporabe javnega prevoza po vsej Sloveniji, kar jih dodatno motivira k sodelovanju.

Več informacij o sodelujočih mestih in kulturnih institucijah, vključno z informacijami o Kurentovi hiši in njenem delovnem času, najdete na uradnih spletnih straneh kampanje in Kurentove hiše.

Kampanja poteka od 21. junija do 31. avgusta 2024.

MR