Konec tedna na Ptuju: Kulturno raziskovanje, degustacije vin in nepozabni dogodki

Če iščete način, kako preživeti prihajajoči konec tedna, bo Ptuj pravi kraj za vas. V mestu, ki velja za najstarejše mesto v Sloveniji, se bo odvijala vrsta zanimivih dogodkov, ki bodo zadovoljili tako kulturologe, gurmane kot tudi ljubitelje dobre zabave.

 

V petek, 28. julija, se bo dan začel s počitniškimi aktivnostmi za družine v Pokrajinskem muzeju Ptuj-Ormož in pravljičnimi uricami za otroke v Knjižnici Ivana Potrča Ptuj. Popoldne bo namenjeno raziskovanju ptujskih vinskih kleti in degustacijam izbranih vin. Poudarek bo na avtohtonih slovenskih sortah, ki jih boste lahko okušali v vinotekah Kobal in Osterberger ter na Ptujski kleti.

Za ljubitelje zgodovine bo na voljo voden sprehod po Mestnem Vrhu, kjer se boste sprehodili skozi zgodovino mesta. Zvečer bo dogajanje postalo bolj živahno, saj bo potekal Akustični petek v Kavarni Evropa, sledila bo projekcija animiranega filma “Lil, Lil Krokodil” v Mestnem kinu Ptuj, vrhunec večera pa bo koncert Nine Pušlar na Festivalu Arsana.

Sobota bo prinesla še več zanimivega dogajanja. Poleg vodstev po muzeju in vinskih degustacij se boste lahko udeležili vožnje s turistično ladjico po reki Dravi, panoramske vožnje motoristov po Ptuju ali pa se udeležili dobrodelnega pub kviza. Večer bo ponudil filmsko projekcijo “Brata Super Mario Film” v Mestnem kinu Ptuj in koncert Jočer Out & Dan D na Festivalu Arsana.

V nedeljo se lahko odpravite na potovanje skozi čas na Mestnem Vrhu, se sprostite na vožnji z ladjico po reki Dravi, uživate v degustaciji vin v grajski vinski kleti ali pa si ogledate film “Lil, Lil Krokodil” v Mestnem kinu Ptuj.

Ne glede na to, kakšne so vaše preferenc, Ptuj ob koncu tedna ponuja nekaj za vsakogar. Poleg naštetih dogodkov ne pozabite obiskati tudi Umetniškega festivala Art Stays, ki ponuja različne razstave do 10. septembra 2023.

Podrobnejši spored dogodkov v Mestnem kinu Ptuj in seznam aktualnih razstav lahko najdete na uradni spletni strani mesta Ptuj. Odpravite se v Ptuj in doživite konec tedna, polnega zabave, kulture in dobrega vina.

Vir: ptuj.si

MR