Ko premier Golob raje ne gre na slavnostno sejo, kot izgubi sedež zraven Tine Gaber: Ali je ljubezen res vse?

V političnih hodnikih Državnega zbora se šepeta o vročem konfliktu med predsednico DZ, Urško Klakočar Zupančič, in premierjem, Robertom Golobom. Kot poroča spletni portal reporter.si, je Klakočar Zupančičeva postavila pregrado med premierjem in njegovo partnerko, Tino Gaber, kobi naj zavrnila Gabrovi udeležbo na seji kot spremljevalke premierja.

Golob je, kot kaže, želel, da Gabrova ob njem sedi na slavnostni seji, vendar mu bi naj Klakočar Zupančičeva to onemogočila. Poleg tega, da Tina Gaber ni Golobova zakonita žena in da tradicionalna praksa ne predvideva, da partnerji premierjev ali ministrov sedijo zraven njih na sejah DZ, bodisi slavnostnih ali navadnih.

Kot je Bojan Požar navedel na svojem Twitter profilu: “Prihod predsednika @vladaRS in Tine Gaber na sobotno proslavo po rdeči preprogi je dodatno potrdil, da je v njunem odnosu Gabrova dominantna oseba, kljub Golobovi že pregovorni narcisoidnosti. O tem zdaj ni več nobenega dvoma …”

Pa vendar, kot pravi slovenski pregovor: Saj ni res, pa je. Po naših informacijah se je podoben zaplet zgodil tudi na nedavnem finalu Lige prvakov, ki se je odvijal 10. junija v Istanbulu, na tekmi med angleškim Manchester Cityjem in italijanskim Interjem. Golobu je bil dodeljen prestižni sedež v VIP prostoru, a brez možnosti, da bi zraven sedela Gabrova. Zato je Golob zavrnil svoje mesto in izbral “ženski VIP”, kjer je bila Tina Gaber.

Kot navaja Bojan Požar, bo Golob odslej hodil samo tja, kamor gre lahko (sme iti) Tina Gaber, kar koli že to pomeni. In zdaj naj bi premier nameraval vzeti Tino Gaber na bližnji vrh zveze Nato v Vilniusu (11. do 12. julija), potem pa naj bi šla na dopust, in to za dva tedna. Če se to zgodi, bo to prvič v zgodovini Slovenije, da bi si predsednik vlade privoščil 14 dni neprekinjenega dopusta.

Ali gre za politično taktiko ali pa je to znak globlje zveze med Golobom in Gabrovo, bomo še videli. Za zdaj lahko samo ugibamo. Vse, kar lahko rečemo, je: Politika je resnično postala še bolj osebna!

MR