Kmetijska ministrica danes v Halozah

Na povabilo Interesne zveze haloških občin (IZHE) in Kmetijsko gozdarskega zavoda (KGZ) Ptuj je danes, 18. oktobra v Halozah na obisku ekipa Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ki jo vodi ministrica dr. Aleksandra Pivec.

Kmetijska ministrica Aleksandra Pivec je današnji delovni obisk začela s krajšim srečanjem na KGZ Ptuj, nato pa se je s sodelavci odpravila v Haloze, kjer se bo na pobudo KGZ Ptuj seznanila z odprtimi zadevami in priložnostmi za to območje. Ministrica bo zato med drugim obiskala naravni park in nekaj kmetij v Halozah.

Med drugim bo ministrica danes obiskala Vinogradništvo Gorjup v Velikem Vrhu v občini Zavrč, Naravni park Haloze (predstavitev projekta »Life to Grasslands«), kompleks Čerinovo v Trdobojcih v občini Videm, Viničarsko domačijo in etnološki muzej na Gorci v občini Podlehnik, vmes bo v Žetalah tudi okrogla mizo na temo aktualnih vprašanj, povezanih s Halozami, zaključek pa bo v Špajzi v občini Majšperk, kjer bodo predstavili projekt Kulinarične Haloze.

Odličnost iz Haloz Foto: Robi Železnik

V okviru terenskega obiska delegacije Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano bo med 13. in 15. uro v kulturni dvorani v Žetalah potekala okrogla miza z naslovom Kmetovanje in turizem v Halozah. Na vprašanja razvojnih izzivov Haloz in vloge kmetijskega ministrstva v tem procesu bo odgovarjala tudi kmetijska ministrica Aleksandra Pivec.

Foto: IZHE