Kmetija Prosenjak je kmetija leta v MO Ptuj

V Mestni občini Ptuj te dni potekajo prireditve ob letošnjem občinskem prazniku, v sklop prireditev pa že vrsto let spada tudi izbira kmetije leta in slavnostna razglasitev. Slavnostni dogodek je bil včeraj na Grajeni.

Foto: Langerholc

V Domu krajanov na Grajeni je bila včeraj tradicionalna prireditev Kmetija leta Mestne občine Ptuj, na kateri so razglasili letošnja prejemnika posebne nagrade in podelili priznanja.

Letošnji nagrajenci po razpisu Kmetija leta 2018 v MO Ptuj z vodstvom ptujske občine; foto: Langerholc

V ptujski občini se po zadnjih podatkih s kmetijstvom na različne načine ukvarja še okrog 400 kmetij in izbor kmetije leta je vsako leto znova velik doprinos k promociji kmetijstva ter ohranjanju te pomembne panoge za Ptuj in okolico. Med vsemi prijavljenimi na razpis je naziv Kmetija leta 2018 prejela kmetija Prosenjak iz Brstja.

Utrinek s slavnostnega dogodka na Grajeni; foto: Langerholc

Priznanje za ohranjanje tradicije življenja na vasi in arhitekturne dediščine kmetiji Mihelič

Pri Prosenjakovih je poljedelstvo primarna dejavnost je poljedelstvo, dodaten vir zaslužka pa jim predstavlja tudi vzreja domačih piščancev. Posebno nagrado za ohranjanje tradicije življenja na vasi in ohranjanje arhitekturne dediščine je prejela kmetija Mihelič, ki se ponaša s 110 let staro domačijo, na kmetiji pa živi že četrti rod družine. Priznanji nagrajenima kmetijama Prosenjak in Mihelič bodo podelili prihodnji petek, 3. avgusta na osrednji slovesnosti ob prazniku Mestne občine Ptuj.
Foto: Langerholc