Kmalu rimski spektakel na Ptuju

ptuj, rimske_igre, rimski_kamp, novinarska

Več podobnosti na sredini novinarski konferenci

Ptujčani obujajo dva tisoč let stare rimske zgodbe, ki temeljijo na najmogočnejšem obdobju v zgodovini najstarejšega slovenskega mesta. Letošnje X. Rimske igre so v počastitev 1948. obletnice zbora vojskovodij v Petovioni, na katerem jih je Markus Antonius Primus nagovoril, da so potrdili Vespazijana za cesarja. Ptuj se bo med 17. in 20. avgustom ponovno spremenil v rimski Poetovio, ko bodo ulice in trge zasedli gladiatorji, legionarji, senatorji, vestalke in drugi Rimljani, tabor pa pripravljajo v rimskem kampu Poetovio. 

Pred pričetkom največjega rimskega festivala v Sloveniji organizatorji pripravljajo to sredo, 9. avgusta, ob 10. uri novinarsko konferenco v Mestni hiši na Ptuju, kjer bodo več podrobnosti o programu letošnjih jubilejnih X. Rimskih iger predstavili: Andrej Klasinc, predsednik Poetovio LXIX, društva za rimsko zgodovino in kulturo Ptuj, Miran Senčar, župan MO Ptuj, ter Katja Gönc, direktorica Zavoda za turizem Ptuj.

Osnovni koncept je tako vzpostavljen. Za večji zagon in prepoznavnost iger je potrebno vključiti širši krog udeležencev in dodati še več znanstvenih vsebin, sporočajo iz Poetovio LXIX, društva za rimsko zgodovino in kulturo Ptuj, ki so Ptuju tudi z rimskimi igrami dali še večjo prepoznavnost in obudili tisočletja stare ter skoraj pozabljene zgodbe o svoji veličini in pomembnosti.

TM, Vir: Poetovio LXIX