Kino je vedno dobra ideja

ptuj, kino, jubilej, 120-let, razstava, zgoodovinski-arhiv

Razstava ob 120-letnici prve kinopredstave na Ptuju

V galerijskem hodniku Zgodovinskega arhiva na Ptuju, na Vičavi je od sredine tega tedna do konca letošnjega marca na ogled nadvse zanimiva razstava “Kino je vedno dobra ideja”. Posvečena je visokemu jubileju ptujskega kina, saj so v lanskem letu proslavili 120 let od prve kinopredstave na Ptuju.

Razstavo “Kino je vedno dobra ideja”, 120 let od prve kinopredstave na Ptuju, si je v prostorih Zgodovinskega arhiva Ptuj, na Vičavi, mogoče ogledati vsak delovnik med 8. in 15. uro. Foto: Zgodovinski arhiv Ptuj
Foto: Zgodovinski arhiv Ptuj

Razstava je nastala v sodelovanju Zgodovinskega arhiva na Ptuju in Centra interesnih dejavnosti Ptuj, ki je tudi upravitelj Mestnega kina Ptuj. Ob vsebinsko in slikovno bogati razstavi je izšla tudi obsežna monografija o kinematografiji na Ptuju.
Ob ogledu razstave je mogoče doživiti bogat pregled ptujske kino zgodovine, kjer je meddrugim predstavljana (pri nas pozabljeno/spregledano) uspešna filmska igralka nemškega filma sredi tridesetih let 20.stol., rojena v neposredni bližini Ptuja – Angela Zalokar.

TM, foto: Zgodovinski arhiv Ptuj