Kidričevo v mreži Otrokom prijaznih UNICEF-ovih mest

unicef, kidričevo, otrokom-prijazno mesto

Mavrični dan v Kidričevem

Minuli četrtek, 12. oktobra se je občina Kidričevo kot petnajsta pridružila družini Otrokom prijaznih UNICEF-ovih mest, ki so se zavezala, da v lokalnem okolju spodbujajo razvijanje mesta po meri otrok in da intenzivno delujejo v največjo korist otrok in mladostnikov ter zagotavljajo njihovo sodelovanje pri urejanju, soodločanju o številnih vprašanjih v lokalni skupnosti.

Osrednji govornik na slovesnosti v Parku mladosti je bil kidričevski župan Anton Leskovar, ki je dejal: »Otroci so naša prihodnost in tista moč, ki bo nekoč skrbela za nas. Dajmo jim sproščeno otroštvo in svobodo. Bodimo jim dober vzgled v vseh pogledih. Občina Kidričevo tako že vrsto let izvaja projekte, ki so prijazni otrokom. Izpostavljam predvsem dogodke skozi vse leto, ki jih organizira občina sama in tudi predvsem Park pod tisočerimi zvezdami v mesecu decembru, ki je v največji možni meri sproščen, prijazen in predvsem dober do vseh otrok, ki pridejo k nam. Zavedamo se, da je skrb za najbolj občutljive v naši družbi najpomembnejša. S skupnimi močmi jim tako pomagajmo premagovati ovire in dosegati cilje.«

Svečani podpis pogodbe. Foto: Saša Urih

Župan Leskovar je z izvršnim direktorjem Unicefa Slovenija Tomažem Bergočem podpisal pogodbo med občino in Unicefom. Sledila je predaja modro-bele Unicefove zastave, ki jo je v imenu Mestne občine Ptuj, ki je zastavo sprejela prejšnji petek, občini Kidričevo predala Zdenka Ristić in z nekaj spodbudnimi besedami na pot pospremila občino Kidričevo, kot novo pridruženo članico Unicef-ove družine Otrokom prijaznih mest.

V Kidričevem izobesili Unicefovo zastavo. Foto: Saša Urih

Na mavričnem dogodku poimenovanem Ujemi mavrico so nastopili učenci OŠ Kidričevo s podružnico Lovrenc na Dravskem polju in OŠ Cirkovce. Predstavili so se z zaključki plesne, glasbene, literarne, geografske, naravoslovne in zgodovinske delavnice. Sodelovalo je 550 otrok. Slovesnosti so se v velikem številu udeležili tudi občani občine Kidričevo, med gosti pa je bila tudi poslanka DZ RS Suzana Lep Šimenko.

TM, Foto: Saša Urih