Kdo je športnik leta 2022?

V restavraciji Pan v občini Kidričevo je potekala gala prireditev, na kateri so podelili nagrade za športnika leta 2022. Dogodek, ki je potekal v sproščenem vzdušju, je vključeval podelitev številnih nagrad zaslužnim športnikom, za glasbeno spremljavo pa sta poskrbela člana skupine Deja vu.

 

Letošnja prireditev je bila še posebej zanimiva, saj so zaradi izjemne konkurence prvič podelili nagrado najboljšemu mlademu športniku leta. Anej Ferčec je prejel to čast, medtem ko je Taja Bingo, odbojkašica kluba Formis in članica slovenske reprezentance, prejela naziv mlade športnice leta. Poleg njiju je bil nagrajen tudi perspektivni nogometaš, ki zastopa mladinsko selekcijo NK Maribora.

Najvišji priznanji v občini Kidričevo, nagradi za športnika in športnico leta, sta letos prejela Katja Babič, powerlifterka, in odbojkar Tilen Pušnik. Babičeva je tako že četrtič osvojila to prestižno nagrado, medtem ko je Pušnik slavil drugič.

Ob tej priložnosti sta Babičeva in Pušnik razkrila svoje kratkoročne in dolgoročne cilje na športni poti. Katja Babič se namerava osredotočiti na izboljšanje svojih rezultatov v powerliftingu ter se uvrstiti na najvišja tekmovanja na mednarodni ravni. Tilen Pušnik pa si želi nadaljevati z uspešnimi nastopi v odbojki, tako na domači sceni kot tudi v reprezentančnem dresu, in si pridobiti še več izkušenj na mednarodnih tekmovanjih. Oba športnika sta se zahvalila za podporo in priznanje ter izrazila upanje, da bosta svoje cilje dosegla v bližnji prihodnosti.

Vir: net-tv.si

MR