Kdo bo novi minister za zdravje?

Janez Poklukar. Foto: Zajeta slika

Predsednik vlade Janez Janša je predlagal novega ministra za zdravje Janeza Poklukarja

 

Predsednik vlade Janez Janša je danes v Državni zbor posredoval predlog za novega ministra za zdravje, in sicer je kot kandidata predlagal Janeza Poklukarja.

Janez Poklukar je zaključil študij medicine na Medicinski fakulteti v Ljubljani in se zaposlil v Splošni bolnišnici Jesenice. V začetku leta 2013 je postal predstojnik oddelka za interno medicino, kjer je bil odgovoren za organizacijsko, strokovno in poslovno vodenje oddelka. Leta 2014 je postal vršilec dolžnosti in pozneje direktor Splošne bolnišnice Jesenice, ki jo je uspešno vodil do julija 2019 in v tem času tudi uspešno zaključil njeno sanacijo. Avgusta 2019 je prevzel vodenje Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani, največjega zdravstvenega zavoda v regiji in državi, kjer se je soočil tako z zahtevnim finančnim položajem bolnišnice, sanacijskimi postopki, kot z izzivi, ki so bili posledica naraščajoče epidemije virusa SARS CoV-2 (COVID-19). Pod njegovim vodstvom so se z dobro organizacijo, sodelovanjem in poznavanjem problematike uspešno soočili z vsemi zahtevnimi pogoji ter uspeli zagotoviti učinkovito zdravljenje in oskrbo bolnikov. V desetih dneh je vodstvu uspelo zaključiti z obnovo prostorov, ki so se sicer obnavljali že 12 let in jih v najkritičnejših trenutkih predati v uporabo.

Janez Poklukar je pri svojem delu postavil visoke standarde ter izkazal visoke vodstvene in strokovne kompetence, prav tako pa tudi odlično poznavanje slovenskega zdravstvenega sistema, njegove prednosti in pomanjkljivosti.

Predsednik vlade Janez Janša je v utemeljitvi predloga za kandidaturo še zapisal, da ocenjuje, da je Janez Poklukar primeren kandidat za ministra za zdravje ter Državni zbor zaprosil, da se v skladu s poslovniškimi določili poskrbi za čimprejšnjo izvedbo aktivnosti, potrebnih za imenovanje novega ministra.

Preberite še:

“Fake News”-Lažne novice v osrednjih slovenskih medijih!

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Vlada vlaga v kulturo največ sredstev v zgodovini Slovenije
Število okuženih in hospitaliziranih vztrajno pada!

 

MR