Kam med zimskimi počitnicami?

Ta teden so na težko pričakovanih zimskih počitnicah šolarji z vzhodnega dela Slovenije. Na širšem Ptujskem in Ormoškem so bili prvi dnevi počitnic predvsem pustno obarvani, do petka pa jih čaka še nekaj zanimivih brezplačnih aktivnosti.

Foto: CID Ptuj

Počitnikuje okoli 82.400 osnovnošolcev in 33.430 dijakov, marsikje pa so jim organizatorji za ta čas pripravili pester nabor aktivnosti, tudi brezplačnih. Številni so se že odpravili tudi na smučišča.

Mladinska filmska delavnica Luksuz produkcije v CID Ptuj

Od srede, 26. februarja, do petka, 28. februarja, od 10. do 15. ure v Centru interesnih dejavnosti Ptuj poteka mladinska filmska delavnica, na katero pa se je bilo potrebno predhodno prijaviti. Delavnica je namenjena nadobudnežem od 10 do 15 let. Na delavnici se bodo naučili osnov filmskega jezika, uporabe video kamere in računalniške montaže.

Delavnica bo potekala predvsem v obliki praktičnega dela pod mentorstvom mednarodne ekipe filmskih ustvarjalcev, je sporočil organizator. Udeleženci se bodo razdelili v manjše skupine, v katerih bodo posneli kratke filme na osnovi njihovih idej. Dobili bodo priložnost, da se preizkusijo kot scenaristi, režiserji, snemalci slike, snemalci zvoka, boom operaterji, igralci, montažerji …

Delavnico vodi mentorica DZMP (Društvo zaveznikov mehkega pristanka) Luksuz produkcije Aliaksandra Ihnatovich. Aliaksandra je v Litvi študirala vizualno kulturo in sociologijo, kjer je nekaj časa tudi predavala o zgodovini filma in dokumentarnem filmu. Aliaksandra je avtorica več kratkih filmov, ki so bili prikazani in tudi nagrajeni na domačih in mednarodnih filmskih festivalih. Zadnji dve leti je zaposlena v DZMP.

Delo v skupinah bo potekalo ob mentorski pomoči prostovoljk Erasmus+.

Danes dogodek v Mestnem kinu Ptuj

V sklopu zimskih počitnic bo danes, 26. februarja, ob 18. uri, v Mestnem kinu Ptuj prikazan tudi sklop kratkih mladinskih filmov z zadnje edicije mednarodnega Luksuz festivala poceni filma. Vstop prost!

Foto: Mestni kino Ptuj

Počitnice v Špajzi modrosti

Zanimiv program so v času zimskih počitnic pripravili tudi v ptujski Špajzi modrosti. Danes dopoldan tam poteka ustvarjalna delavnica, popoldne ob 14.30 pa bodo izvedli delavnico Rubikova kocka za začetnike.

Vir: CID Ptuj, Špajza modrosti