Kako bi “burek” opozicija ali kot se sami imenujejo koalicija “kul”, rešili epidemijo, zdravstveno, gospodarsko in socialno krizo? Imajo čarobno palico!

“Burek” koalicija ima rešitev! Foto: e-maribor.si

Nastajajoča kul koalicija ali vsem bolj znana kot “burek” opozicija je izdala ključne ukrepe kako rešiti Slovenijo v globalni zdravstveni krizi.

 

Čeprav je bivši predsednik vlade Marjan Šarec, ki je obupal nad svojimi koalicijskimi partnerji, sedaj pa gradi novo vlado z istimi strankami, že večkrat izdal svoj mojsterski načrt reševanja Slovenije, je potrebno ponovno spomniti na te izjemne ukrepe.

Reševanje delovnih mest je nepotrebno

To, da je vlada Janeza Janše rešila preko 300 tisoč delovnih mest, poskrbela da na stotine podjetij ni bankrotiralo, pamagala upokojencem in socialno šibkim in se spomnila na stisko študentov, ni prav nič pomagalo pri reševanju posledic globalne zdravstvene krize.

Prav tako so investicije v zdravstvo in 10kratno povečanje kapacitet v bolnišnicah ukrepi, ki jih ta “burek” koalicija ne priznava za učinkovite. Niti jim ni mar za povečanje sredstev za domove za starejše.

Ključna sta dva ukrepa! Katera?

Ves dosedanji trud vlade, zdravstvenih delavcev, številnih prostovoljcev in vseh, ki se borijo proti širjenju okužb, je bil po mnenju nastajajoče “burek” koalicije nepotreben.

Imajo pa rešitev na vse težave. Zamenjat je potrebno vladnega govorca Jelka Kacina in direktorja NIJZ, Milana Kreka.

Po mnenju Marjana Šarca in njegovih partnerjev (Tanje Fajon, Alenke Bratovšek in Luke Mesca) bo zamenjava teh dveh oseb  naenkrat onmejila širitev okužb, vsi hospitalizirani bodo nenadoma ozdraveli in ljudje bodo nehali umirati za COVID-19.

LM