Kaj prinaša vikend?

Ptuj, 13. junij 2024 – Ta vikend se obeta pestro dogajanje v Ptuju, ki bo navdušilo različne okuse in starostne skupine. V petek, soboto in nedeljo se bodo po mestu odvijali številni dogodki, od kulturnih do zabavnih, ki bodo povezali domačine in obiskovalce.

V petek bo dan poln aktivnosti, ki se bodo začele z jutranjo podporno skupino “Špajza modrosti”, kjer bodo udeleženci ob kavi ali čaju razpravljali o pomembnih družinskih vprašanjih. Popoldne bo mestna tržnica oživela z ritmi DJ-ev v sklopu #AFTERWORK PETKA, kjer bo zabava poskrbela za konec tedna. Ljubitelji glasbe se bodo lahko veselili tudi nastopa skupine Joker Out na Panorami, medtem ko bo Mestni kino Ptuj pripravil projekcije priljubljenih filmov za vse starosti.

 

Sobota prinaša mavrično srečanje na Ptujskem gradu, kjer se bodo udeleženci učili novih veščin z zdravilnimi učinki. Staro mestno jedro bo oživelo z dogodkom “SOBOTA JE! #PRIDIVMESTO,” kjer bodo starodobniki popestrili ulice. Ljubitelji športa bodo uživali na prvem skejt dogodku v Skate parku Ptuj, kulturni navdušenci pa si bodo lahko ogledali rov pod Ptujskim gradom ali se podali na plovbo po Ptujskem jezeru z ladjico Čigra. Večer bo zaznamovala Poletna muzejska noč s posebnimi dogodki v galerijah in muzejih ter plesna predstava “Mambo kolosej” v dvorani OŠ Ljudski vrt.

Nedelja bo mirnejša, a vseeno ponuja prijetne aktivnosti. Ponovno bo možno uživati v plovbi po Ptujskem jezeru, v Mestnem kinu Ptuj pa bodo na sporedu filmi za popoldansko in večerno sprostitev.

Za več informacij o programu Mestnega kina Ptuj in aktualnih razstavah obiščite njihovo spletno stran. Pripravite se na nepozaben vikend v Ptuju, kjer bo vsak našel nekaj zase.

MR