Kaj prinaša vikend?

a vikend prinaša pestro dogajanje v Ptuju, z dogodki za vse generacije in različne interese. V petek, 31. maja, se bo dan začel z medgeneracijskim festivalom v Knjižnici Ivana Potrča Ptuj, kjer bodo obiskovalci lahko uživali v veselih pesmih. V Qcentru Ptuj se bo odvijal baby in otroški sejem, medtem ko bo Špajza modrosti ponudila podporne skupine za družine z različnimi temami, od pogovorov ob kavi ali čaju do delavnic slikanja. Popoldne bo zaznamovano s Čalapinkarijami v Qcentru in gledališko predstavo Pehtin zdravilni napoj na dvorišču knjižnice. Mestni kino Ptuj bo predvajal več filmov, med njimi Izmišljeni prijatelj, Detektiv Tabo in primer nosoroga, Naključni morilec, Radikal in Furiosa: del sage Pobesneli Max. Večer bo glasbeno obarvan s koncertom Jure Pišek Group v Stari steklarski MKC.

 

Sobota, 1. junija, bo ob 11. uri prinesla 22. Poli maraton pred upravno zgradbo Perutnine Ptuj. Rov pod Ptujskim gradom bo ob 14. uri gostil voden ogled, medtem ko bodo plovbe po Ptujskem jezeru z ladjico Čigra na voljo ob 16. in 17.30 uri. Mestni kino Ptuj bo ponovil filmski spored prejšnjega dne.

Nedelja, 2. junija, bo začela s (spomladansko) potjo na Mestni vrh ob 9. uri. Plovbe po Ptujskem jezeru z ladjico Čigra bodo ponovljene ob 14.30, 16. in 17.30 uri. Filmski spored v Mestnem kinu Ptuj bo enak kot v petek in soboto, zaključil pa se bo s filmom Furiosa: del sage Pobesneli Max ob 21. uri.

Za več informacij o sporedu Mestnega kina Ptuj obiščite njihovo spletno stran, za aktualne razstave in ostalo ponudbo pa spletno stran visitptuj.eu.