Kaj prinaša vikend?

Vikend v Ptuju prinaša pester nabor dogodkov, ki obljubljajo kulturo, umetnost in zabavo za vse generacije. Začetek vikenda bo zaznamovala podporna skupina za družine “Kako naprej – ob kavi ali čaju?” v Špajzi modrosti ob 9. uri, sledi javno vodstvo po Ptujskem gradu z naslovom “Poglej v muzej: Zimske počitnice v Ptujskem gradu” ob 11. uri. Popoldne se nadaljuje z dejavnostmi, ki krepijo družinske vezi skozi slikanje, ter kulturnimi vložki, kot so fotografska razstava “Pogled skozi objektiv” Deje Kosi, letni baletni nastop Glasbene šole Karol Pahor Ptuj in več filmskih predstav v Mestnem kinu Ptuj, vključno z zgodbo “Nina in Ježeva skrivnost”.

 

Sobota in nedelja ponujata priložnost za raziskovanje podzemlja Ptuja z vodenim ogledom rova pod gradom in nadaljevanje filmskega programa, ki vključuje filme za vse okuse, od dokumentarca o Bobu Marleyju do družinskih in avanturističnih zgodb. Za ljubitelje drsanja bo mestno drsališče odprto v popoldanskih urah, kar zagotavlja aktivno preživljanje prostega časa na svežem zraku.

Vse podrobnosti o tem, kaj vse se dogaja v Mestnem kinu Ptuj, lahko najdete na njihovi uradni spletni strani, za celovit pregled aktualnih razstav in dogodkov pa obiščite portal visitptuj.eu. Ta vikend v Ptuj vabi z bogatim izborom dogodkov, ki so namenjeni druženju, učenju in uživanju v kulturnih doživetjih.

MR