Kaj prinaša podaljšan praznični vikend?

Božični čas prinaša s seboj čarobno vzdušje, ki se prepleta skozi mesta in vasi, prinaša smeh, toplino in nešteto dogodkov, ki obogatijo praznično doživetje. V tem članku se bomo sprehodili skozi bogat program, ki ga ponuja mesto Ptuj v času podaljšanega prazničnega vikenda.

Petek, 22. december, zaznamuje začetek prazničnega dogajanja v Ptuju. V pravljično okrašenem mestnem jedru bo zaživel Pravljični Mestni trg s številnimi stojnicami in animacijami za otroke. Obiskovalci se bodo lahko vrteli na pravljičnem vrtiljaku ali se podali na drsališče. Posebno doživetje obljubljajo filmske projekcije v Mestnem kinu Ptuj, ki bodo prinesle čarobnost na platno.

Sobota, 23. december, nadaljuje s pestrim programom. V ospredju bodo družinske aktivnosti na Ptujskem gradu, zanimiv voden ogled rova pod gradom in posebna vinska degustacija v temi. Večer bo popestril akustični koncert v Kavarni Evropa in zabavne predstave v Mestnem kinu.

Nedelja, 24. december, je dan, ki prinaša vrhunec prazničnega vzdušja. Pravljični trg bo še naprej gostil sejem in animacije za otroke, poseben poudarek pa bo na pravljičnem gozdu Rdeča Kapica v Mohorkovi Grabi, kjer se bodo otroci lahko podali v svet pravljic in domišljije.

Ponedeljek, 25. december, prinaša mirnejše, a še vedno čarobno dogajanje. V mestnem kinu bo potekal koncert Boža Ljubca, ki bo zagotovo prinesel posebno vzdušje, medtem ko bo cerkev sv. Petra in Pavla gostila božični koncert.

Torek, 26. december, zaključuje praznični maraton z nadaljevanjem zabave za otroke, koncertom Line Malinger in Band na Pravljičnem Mestnem trgu in mnogimi drugimi dogodki, ki bodo zagotovo popestrili praznične dni.

Vsak dan prinaša svojo edinstveno zgodbo in priložnost za nepozabna doživetja v prazničnem času. Ne glede na to, ali ste ljubitelj kulture, umetnosti, družinskih aktivnosti ali preprosto uživate v prazničnem vzdušju, Ptuj v tem času ponuja nekaj za vsakogar.

mr