Jutri dobrodelni koncert ob dnevu žena ptujskih soroptimistk

Humanitarno društvo Soroptimist Ptuj je bilo pod botrstvom mariborskega kluba ustanovljeno leta 2001 in danes šteje 25 članic. Delo kluba je humanitarno in v lokalnem okolju zelo opaženo ter cenjeno.

Tradicionalni dobrodelni koncert, ki ga članice Humanitarnega društva Soroptimist Ptuj pripravljajo že nekaj let ob dnevu žena, je prav gotovo njihov največji dogodek. Program letošnjega dobrodelnega koncerta so soroptimske predstavile v začetku tedna, koncert pa bodo izpeljale jutri, 8. marca, ob 19. uri v Dominikanskem samostanu na Ptuju.
Ob dnevu žena bodo slavnostno prižigale svečke, ob tej priložnosti pa bodo predale štipendije mladima umetnicama Maksim Jabločnik in Manji Hliš. Kot je povedala predsednica ptujskih soroptimistk Alenka Korpar, bodo sredstva za štipendije zagotovile iz letne članarine članic kluba.

Utrinek z lanskega koncerta na Ptujskem gradu, ko so z zbranimi sredstvi pomagale ptujski porodnišnici pri nakupu inkubatorja. Foto: Humanitarno društvo Soroptimist Ptuj

Ptujske soroptimistke si namreč s podelitvijo štipendije v višini 1000 evrov na posameznico zelo prizadevajo pomagati mladim nadarjenim dijakinjam in študentkam pri njihovem izobraževanju. Na redni letni skupščini so članice sprejele sklep, da bodo zbrana sredstva letošnjega koncerta namenile projektom Botrstvo, Mirno morje in Free Little Library. Nov razpis pa bo objavljen spet v jeseni.
TM, foto: Humanitarno društvo Soroptimist Ptuj