Jesenske počitnice v ptujskem CID-u

jesen, počitnice, delavnice, cid-ptuj

 

Danes kuharska delavnica

V tednu jesenskih počitnic imajo tudi šolarji na Ptujskem na voljo zanimive in času primerno razigrane ter ustvarjalne dejavnosti, zanje pa so se posebej potrudili v ptujskem Centru interesnih dejavnosti. Napovedali so okusno obarvane jesenske počitnice.

V ponedeljek so si najmljašpi lahko oglkedali predstavo Babica Marmelada, po prazničnih dneh pa počitnikarje danes čaka delavnica Mali kuharski mojstri s Heleno Lutarič. Danes in jutri, 3. novembra bodo počitnikarji od 10. do 12. ure v kuharsko-ustvarjalni delavnici pripravljali, gnetli, valjali, kuhali in pekli zdrave dobrote, ki jih bomo z veseljem tudi pojedli. Žal pa sta oba termina že polno zasedena, zato prijave več niso mogoče, so sporočila iz CID-a.

Jutri v CID-u otvoritev razstave udeležencev kreativne delavnice risanja in slikanja

V sklopu neformalnega izobraževanja je v mesecu oktobru potekala Kreativna delavnica risanja in slikanja pod vodstvom izkušene akademske slikarke Tjaše Čuš. Na 12-urni delavnici so udeleženci v dveh skupinah ustvarjali na različnih področjih. Ukvarjali so se s preprosto likovno izraznostjo ter iskanjem novih likovnih izzivov, ki so lahko pomembno orodje pri nadaljnjem kreiranju slikarskih ter risarskih likovnih del.

Izdelki bodo na ogled do 30. novembra

Mlajši udeleženci delavnice so z barvno risbo ustvarili domišljijsko urbano mesto, si prislikali džunglo, mešali tisoče zelenih odtenkov in naredili likovni portret. Da je bilo vse skupaj še bolj dinamično, so izdelali tudi 3D hiše. Tisti, ki so že zapluli v risarske in slikarske vode, so se še podrobneje spoznali s pravili enobežiščne in dvobežiščne perspektive, naslikali motiv ptujskega gradu ter se sproščali ob slikanju tihožitja, so zapisali v povabilo na jutrišnjo otvoritev razstave.

Skupno vodilo vseh je bilo, da ob kreiranju uživajo, ne hitijo in sledijo lastni domišljiji. Ob svobodnem izražanju, pa so udeleženci spoznali nekaj trikov, ki so zmeraj uporabni pri risarskih in slikarskih podvigih. Otvoritev razstave bo jutri, 3. novembra, ob 18. uri, nastali izdelki bodo na ogled vse do četrtka, 30. novembra.

TM, CID Ptuj