Javni zavod za turizem, kulturo in šport Občine Ormož dobil certifikat odličnosti

V petek je IRDO – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti 14 izjemnim organizacijam in posameznikom podelil nagrade, certifikate in priznanja za družbeno odgovornost in trajnostni razvoj HORUS 2022

IRDO je letos prvič podelil tudi osnovne certifikate tistim organizacijam, ki so bile uspešne v procesu presoje okoljskih, družbenih ter upravljalskih vidikov. Certifikate za strateško celovitost sta prejela Center za pomoč na domu Maribor in Javni zavod za turizem, kulturo in šport Občine Ormož.

Horus je v Sloveniji ena najbolj prepoznavnih strokovnih nagrad na področju družbene odgovornosti in trajnostnega razvoja, z najdaljšo zgodovino podeljevanja. Od leta 2009 se je med imetnike nagrad in priznanj Horus vpisalo že več kot 210 organizacij in posameznikov. Letos je vloge kandidatov v dveh krogih in različnih kategorijah skupno ocenjevalo kar 20 neodvisnih strokovnjakov iz različnih strokovnih in partnerskih institucij. Za uvrstitev med finaliste so morali kandidati zbrati vsaj 51 % vseh možnih točk. Ocenjevalne komisije so se osredotočile predvsem na celovit pristop k družbeni odgovornosti in trajnostnemu razvoju, izvedene aktivnosti ter spremljanje učinkov.