Izvajalci za 72 km kanalizacije Spodnjega Podravja večinoma izbrani

Župani Spodnjega Podravja so se na rednem kolegiju obravnavali projekt celovite obnova vodovodnega sistema, poročajo na spletnem portalu Net TV. Alen Jevtović, direktor ptujske mestne uprave, jim je povedal, da je izbor projektanta za skupni sklop v ponovljenem razpisu postal pravnomočen, občine pa bodo v naslednjih dneh prejele v podpis pogodbo.

Za omenjeni prvi sklop, pri katerem sodelujejo vse občine, in je namenjen izdelavi projekta za gradnjo okoli 72 kilometrov povezovalnih cevovodov in skupne infrastrukture, je bilo izbrano podjetje Dr. Duhovnik, ki trenutno pregleduje pogodbo.

Pri preostalih sklopih, kjer so naročila prav tako že oddali, se posamezne občine usklajujejo z izbranimi izvajalci glede podpisa pogodb, je še pojasnila Jevtović in dodal, da bodo za sklope, pri katerih ponudnik še ni bil izbran, razpis ponovile občine same, pišejo na net-tv.si.

Vnovični zapleti pri sklopih izdelave dveh novih vodnih virov

Podjetje Dr. Duhovnik je bilo sicer uspešno tudi na razpisu občine Hajdina, v Kidričevem so izbrali skupno ponudbo podjetij Lineal in Hidroinženiring, v občini Starše pa ponudbo podjetij Proinfra in Vodnogospodarski biro Maribor.

Še vedno pa se zapleta glede ponovnih razpisov pri sklopih izdelave dveh novih vodnih virov s filtri železa in mangana ter zamenjave obstoječih krmilnikov in posodobitve programske opreme za kontrolo pristopa na objektih, prav tako bo potrebno razpise ponoviti v občinah Majšperk, Videm pri Ptuju in Sveta Trojica.

Kot je še dodal Jevtović, so medtem že v izvajanju sklopi, kjer so ponudnike uspešno izbrali že v prvem poskusu, in sicer za Mestno občino Ptuj ter občine Cirkulane, Dornava, Gorišnica, Juršinci, Markovci, Zavrč in Destrnik.

Vir: Net TV