Iz Policijske uprave Maribor so nam sporočili, da se je včeraj zaradi povečanja varnostne problematike na slovensko-hrvaški meji   v  zadnjih  tednih,  pričel  poostren  nadzor,  ki  bo  na  območjih Policijskih uprav Ljubljana, Novo mesto in Koper potekal do 5. junija 2020.

 

Kot  je v včerajšnji izjavi za javnost poudaril namestnik v. d. generalnega direktorja  policije  Jože  Senica,  je  na  t.  i.  balkanski poti zaznati precejšnje  povečanje  števila  migrantov,  posledično pa se s tem povečuje tudi   pritisk   na   slovensko   mejo.

Namen  nadzora  je  migrantom  in organizatorjem  nezakonitih  prehodov  meje  sporočiti,  da  se  pot  preko Slovenije ne izplača.

Čeprav  na  območju PU Maribor poostren nadzor ne poteka, pa policisti tudi na  tem  območju,  tudi  ob  pomoči  Slovenske vojske, zavzeto in odgovorno nadzirajo  državno  mejo  in preprečujejo nedovoljene prehode le-te. Večino prijetih  tujcev  takoj po zaključenih postopkih predajo varnostnim organom Republike  Hrvaške.

Včeraj zjutraj prijeli 5 tujcev

Tako  so policisti npr. včeraj, malo pred 8. uro na območju PP Ptuj prijeli pet  tujcev, ki so se skriti v priklopnem tovornem vozilu registrskih oznak BiH,  izmaknili  mejni  kontroli  na MMP Gruškovje. Med njimi so bili trije državljani  Maroka, en Alžirec in en Libijec. Vse so po končanem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Čez dan prijeli še 4 ilegalce

Včeraj, malo pred 13. uro so policisti na območju PP Ptuj prijeli še štiri državljane  Afganistana, ki so se skriti v priklopnem tovornem vozilu makedonskih  registrskih  oznak, izmaknili mejni kontroli na MMP Gruškovje. Vsi  bodo  po  končanem  postopku  predani  hrvaškim varnostnim organom. Do takrat smo jih nastanili v Center za tujce.

Zvečer preprečili ilegalni prehod štirim Afganistancem

Sinoči,  ob  22.45 pa so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, na  priklopnem  tovornem  vozilu  turških  registrskih  oznak odkrili štiri skrite  državljane  Afganistana,  ki  so  želeli  na  tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo. Vse štiri so vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Želeli so pobegniti v Avstrijo

Sinoči,  okoli  21.  ure  pa  so policisti v Plaču prijeli štiri tujce, dva državljana  Sirije  in  dva  državljana  Palestine, ki so pri bivšem mejnem prehodu  želeli  nedovoljeno  prestopiti  državno  mejo  med  Slovenijo  in Avstrijo.  V  postopku  so policisti ugotovili da so vsi štirje prosilci za mednarodno  zaščito  v Sloveniji, kar jim omogoča prosto gibanje po ozemlju celotne države. Po postopku so se sami vrnili v Azilna doma v Ljubljano oz. Logatec.

Preberite še:

Predrzna tatvina na Ptuju

Želite biti redno obveščeni o novostih v vaši občini? Všečkajte FB stran:

Pri Ptuju ponovno ujeli ilegalne migrante

Serijski tat iz Ptuja

MR