Intera bo vsem ptujskim osnovnim šolam omogočila sodelovanje v Lego ligi

Ptujsko visokotehnološko podjetje Intera, znano tudi po svoji družbeni odgovornosti, bo vsem ptujskim osnovnim šolam omogočilo sodelovanje v Lego ligi.

S pomočjo priljubljenih lego kock bodo lahko tudi otroci na Ptuju na ustvarjalen način spoznavali matematiko, naravoslovje, tehniko, računalništvo in informatiko, ob tem pa se bodo učili timskega dela in razvijali svoje socialne veščine. Foto: Zavod Super Glavce

Ptujsko podjetje Intera se je odločilo za novo donacijo v prid otrokom iz lokalne skupnosti. V sodelovanju z zavodom Super Glavce bodo ptujskim osnovnošolcem omogočili učenje kreativnega razmišljanja, timskega dela in osnov programiranja s pomočjo lego kock. Predstavnikom šol bodo donacijo predali to sredo, 13. novembra, ob 11. uri na kratki slovesnosti v prostorih podjetja Intera na Osojnikovi cesti 3 na Ptuju.

Intera se je v začetku lanskega leta kot prvo slovensko podjetje pridružila gibanju Pledge 1 % – mednarodni mreži uglednih podjetij, ki so se prostovoljno zavezala, da bodo svoje uspehe sistematično delila s skupnostjo. Kot sponzor in donator v ospredje postavlja zdrav razvoj otrok iz lokalnega okolja. Med drugim organizira vsakoletni dobrodelni Interin otroški tek, vrtcem in šolam pa pomaga z nabavo opreme in vključevanjem v programe, ki na sodobne načine bogatijo kurikulum.

Zaposleni v Interi sooblikujejo svetovne trende na področju naprednih informacijskih tehnologij. “Kot družini prijazno podjetje veliko premišljujemo o tem, katere veščine bodo v prihodnosti potrebovali današnji otroci,” je povedal direktor Peter Ladič, “in Lego liga se nam zdi eden izmed načinov, ki jih lahko na zanimiv način pripelje do njih.”

“Kompleksno razmišljanje, igrivost in aktivno reševanje globalnih problemov, kot so varovanje okolja, pitna voda in zelena energija, so v skladu z našimi vrednotami, ki jih želimo prenesti na mlajše generacije“ je dodal ustanovitelj podjetja Davorin Gabrovec.

Otroci s pomočjo kock na zabaven način spoznavajo matematiko, naravoslovje, …

First Lego liga je netekmovalen, interdisciplinaren in sodelovalen program izkustvenega učenja in dela. Otroci, stari od 6 do 16 let, s pomočjo priljubljenih kock na zabaven način spoznavajo matematiko, naravoslovje, tehniko, računalništvo in informatiko. Na srečanjih uporabljajo posebne didaktične komplete lego kock, motorčkov, senzorjev in drugih gradnikov, s pomočjo katerih se naučijo osnovnih prvin programiranja.

Spoznavajo timsko delo in razvijajo komunikacijske spretnosti

Skupine sestavlja po 6 otrok, ki jih skozi raziskovanje zastavljenih izzivov vodijo usposobljeni mentorji. Skupaj se lotevajo univerzalnih in aktualnih tem, kot so varovanje voda, varna hrana, recikliranje, energija in medgeneracijsko sodelovanje. Medtem ko se učijo o čudežih znanosti in tehnologije, morajo sodelovati, spoznavajo timsko delo in razvijajo svoje komunikacijske spretnosti.

Okrog dva tisoč evrov vreden projekt

Intera je vsem ptujskim osnovnim šolam pokrila stroške prijavnine v projekt za otroke, stare od 6 do 9 let (sekcija Junior) ter zagotovila manjkajoče komplete kock in gradnikov ter dodatno opremo. Skupna vrednost projekta je približno 2.000 EUR.

Pokali iz Lego kock; foto: Zavod Super Glavce

To sredo, 13. novembra, se bodo ob 11. uri v prostorih podjetja Intera zbrali predstavniki vseh petih ptujskih osnovnih šol. Predaji didaktičnih paketov bo sledil izobraževalni dogodek za ptujske mentorje pod vodstvom vodje slovenske First Lego lige, direktorice Zavoda Super Glavce Natalije Premužič.

Vir: Intera, foto: Zavod Super Glavce