Migranta splezala na bivalni kontejner in protestirala – eden tako, da se je samopoškodoval

 

V torek, 28. julija 2020 popoldne, so policisti v Centru za tujce v Postojni obravnavali incident, do katerega je prišlo, ko sta državljana Alžirije in Maroka splezala na enega od bivalnih kontejnerjev in protestirala proti odločitvi o omejitvi gibanja v Centru za tujce. Alžirec si je pri tem sam zadal rane, a mu je bila takoj zagotovljena tako zdravniška kot psihosocialna pomoč, so sporočili z Generalne policijske uprave.

S policije so sporočili, da je bilo v petek, 31. julija 2020, v azilnem centru v Postojni nastanjenih 143 državljanov tretjih držav.

“Skupna kapaciteta Centra za tujce je 250 oseb, zato je težko razumeti očitke o prenatrpanosti in slabih razmerah, je pa način nastanitev prilagojen preprečevanju širjenja virusa,” so sporočili iz GPU.

Vsem migrantom v azilnem centru je zagotovljena “še psihosocialna oskrba, zdravstvena oskrba in druga potrebna oskrba, ki je lahko različna glede na individualnost primera,” so še zapisali v odzivu na poročanje Nova24TV o uporu ilegalnih migrantov v Postojni, kjer naj bi več dni protestirali proti deportacijam.

Ali vam je všeč novica? Všečkajte FB stran:

Migranti so po vsem sodeč deležni boljše obravnave kot marsikateri slovenski državljan. Če se poškoduje Slovenec, lahko več ur čaka v čakalnici kliničnega centra, če se v pridržanju sam poškoduje ilegalni migrant, mu je nemudoma zagotovljena ne samo zdravniška, temveč tudi vsa druga potrebna oskrba.

V včerajšnjem dnevu so ujeli 94 ilegalnih migrantov. V preteklem tednu pa celo 455 ilegalcev. Ljudi pozivajo naj bodo previdni, predvsem v obmejnih občinah.

ODKRIT DRŽAVLJAN AFGANISTANA…

Sinoči,  ob  18.15 so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, na priklopnem tovornem  vozilu  turških  registrskih  oznak  odkrili skritega državljana  Afganistana,  ki  je želel na tak način nedovoljeno vstopiti v našo  državo.  Po  končanem  postopku  so  ga policisti  zavrnili nazaj na Hrvaško.

…IN ŠE DVA

Danes,  tik  pred  ob  5. uro so policisti na Ptuju prijeli drva državljana Afganistana, ki sta nedovoljeno vstopila našo državo. Postopek s tujcema še poteka.

Želite biti redno obveščeni o novostih v vaši občini? Všečkajte FB stran:

MR