Hajdinski turistični podmladek na sejmu Alpe-Adria

Od danes do 2. februarja se na Gospodarskem razstavišču odvija osrednja turistična sejemska prireditev v Sloveniji – jubilejni 30. Alpe-Adria, v ospredju katere je zeleni, aktivni turizem. Kot novost se letos predstavljata tudi kamping in karavaning.

Hajdinski turistični podmladek na sejmu Alpe-Adria; foto: Sonja Brlek Krajnc
Na sejmu sodeluje prek 330 turističnih ponudnikov iz Slovenije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Srbije, Črne gore, Italije, Avstrije, Madžarske, Češke republike in Nepala. Na današnjem slovesnem odprtju so podelili tudi nagrado Jakob, ki jo Gospodarsko razstavišče podeljuje za odličnost in kakovost v turizmu.

Tretje leto zapored se na sejmu predstavlja Turistično društvo Mitra Hajdina in danes so na stojnici učenci OŠ Hajdina, ki obiskujejo turistični krožek in se predstavljajo s projektom HAJDOŠKE KOLINE. Od jutri do sobote, 2. februarja bo TD Mitra Hajdina predstavilo odličnosti in posebnosti občine Hajdina ter turistično ponudbo svojega območja, že tradicionalno pa bo v ospredju predstavitev pletarstva.

Mladi Hajdinčani so danes predstavili star običaj – hajdoške koline; foto: Sonja Brlek Krajnc

Prvič se na sejmu, v Marmorni dvorani B, predstavljajo tudi ponudniki destinacije Visit Ravno polje. Kot so zapisali na facebook strani obiskovalce sejma Alpe-Adria pričakuje z ljubeznijo in srcem opremljeno “Ravno polje«; bogato, okusno, barvito sofisticirano.

Foto: facebook Visit Ravno polje

Si želite še več inovativnih in svežih idej za preživljanje prostega časa ob robu gozda, v bližini rek, jezer ali ob morju?

Aktivni oddih v naravi bodo predstavili mnogi akterji pri nas. Slovenska turistična organizacija letos na razstavnem prostoru I feel Slovenia sodeluje s sedmimi Evropskimi destinacijami odličnosti, ki jih še posebej odlikuje zaveza k trajnostnemu razvoju, prav tako pa komunicirajo avtentična in edinstvena 5-zvezdična doživetja naše dežele.

Na sejmu so danes plesali tudi kurenti s Ptuja; foto GR

Turistična zveza Slovenije bo v Ljubljano pripeljala prek 160 lokalnih skupnosti in društev. Kot vsako leto na sejmu že tradicionalno sodelujejo Turizem Ljubljana, Planinska zveza Slovenije, Pohodništvo in kolesarjenje GIZ ter drugi ponudniki kolesarjenja, Združenje slovenskih turističnih kmetij, predstavniki slovenskega zamejstva, ribiških organizacij, ponudniki kamping in karavaning opreme ter številni drugi.
Vir in foto: Gospodarsko razstavišče (GR)