Hajdinski likovniki slovenskemu kulturnemu prazniku posvetili razstavo Cvetje

Hajdina, kpd, likovniki, razstava-cvetje

Slikarji in umetniki likovno-fotografske sekcije KDP Stane Petrovič Hajdina so slovenskem kulturnem prazniku – 8. februarju posvetili tematsko razstavo cvetličnih motivov. Razstavo Cvetje so na ogled postavili v razstavišču Poslovno-stanovanjskega centra Hajdina, simbolično pa so razstavo odprli že 2. februarja, na proslavi posvečeni slovenskemu kulturnemu prazniku v občini Hajdina. Razstava bo na ogled do začetka aprila 2018.
Likovno-fotografska sekcija občine Hajdina, ki že peto leto deluje znotraj Kulturno-prosvetnega društva Stane Petrovič Hajdina, se vsako leto pridružuje dogodkom, posvečenim 8. februarju, Slovenskemu kulturnemu prazniku. Leta 2015 je bila prva samostojna razstava Cecilije Bernjak, predsednice sekcije, leta 2016 se je ob življenjskem jubileju predstavila s svojimi motivi slikarka Nežka Kurnik. Lani v tem času pa smo si prvič ogledali dela, ki jih je na »ogled obesila« Majda Vrabl. Ob mini jubileju sekcije pa so se likovniki odločili, naj bo Prešernov dan v letu, ko praznujemo tudi stoto obletnico smrti Ivana Cankarja, v znamenju cvetja.

Na Hajdini na ogled tematska razstava cvetličnih motivov. Foto: Silvestra Brodnjak
Foto: Silvestra Brodnjak

Cvetje je skupni imenovalec osemindvajsetih likovnih stvaritev
V razstavišču Poslovno-stanovanjskega centra na Hajdini se hajdinski likovniki tokrat predstavljajo tematsko. Cvetje je skupni imenovalec osemindvajsetih likovnih stvaritev člana in članic likovne sekcije, je povedala Silvestra Brodnjak, članica sekcije, ter dodala, da s ponosom predstavljajo dela, ki so jih bili v kratkem času sposobni v barvah izraziti hajdinski likovni ustvarjalci. Razstavo si je mogoče ogledati vse delovne dni občinske uprave Hajdina, ključi od razstavišča so na voljo v tajništvu občine, po predhodnem dogovoru pa bo razstavo z veseljem predstavil tudi kdo izmed umetnikov, je še dodala Brodnjakova.

Na tokratni hajdinski likovni razstavi se predstavljajo: Cecilija Bernjak, Aleksandra Nemec Bole, Vesna Mohorko Fajfar, Anton Gojkovič, Majda Jakolič, Vesna Jančič, Danica Kampl, Romana Kiseljak, Jana Kraševec, Angelca Černenšek, Nežka Kurnik, Marta Simonič, Majda Vrabl, Majda Vučković ter najmlajša umetnika Ajda in Mihael Fajfar.

Hajdinski likovniki v razstavišču PSC Hajdina. Foto: Silvestra Brodnjak

Ustvarjalnost nima meja

Cecilija Bernjak je ponosna na še eno razstavo svojih likovnikov. Foto: Silvestra Brodnjak

Cecilija Bernjak, predsednica likovno-fotografske sekcije, je ob odprtju razstave povedala: »Prav zavriskalo mi je srce od zadovoljstva, da je cvetje na slikarskih delih tokratne razstave Likovno-fotografske sekcije v PSC Hajdina tako lepo zadehtelo. Nekateri člani so se prav “razdišali“ v svojih rožnih motivih. Avtorji so se predstavili v različnih tehnikah: olju, akrilu, pastelu, akvarelu in gvašu. Posebej omenjam delo našega člana Gojkoviča, ki nam je pokazal, da se tudi z materiali, kot je naravni pesek, dá ustvariti prav posebna reliefna slika. Ustvarjalnost torej nima meja. Seveda pa so vsa razstavljena dela vredna naše pozornosti.«
TM, SB, foto: Silvestra Brodnjak