Gönčeva odhaja z mesta direktorice ptujskega zavoda za turizem

Direktorica Zavoda za turizem Ptuj Katja Gönc je danes svet zavoda seznanila z vlogo za razrešitev z mesta direktorice. Gönčeva glavni razlog za odločitev izpostavlja neutemeljene očitke in politična podtikanja.

Foto: Črtomir Goznik
Klub temu, da je Gönčevi danes podporo izrekla večina članov sveta zavoda, se je sama odločila za odstop. 30. juniju bo razrešena z mesta direktorice ptujskega zavoda za turizem. Predsednik sveta zavoda Andrej Klasinc je dejal, da takšen razplet dogajanja obžaluje, ob tem pa napovedal kar nekaj izzivov in težav pri vodenju zavoda.
Znan je današnji razplet na seji sveta Zavoda za turizem Ptuj; foto: PeTV

Spomnimo, da je ptujska županja Nuška Gajšek prejšnji teden pozvala svet Zavoda za turizem, da razpravlja o domnevnih nepravilnostih pri organizaciji Kurentovanja ter odloči o nadaljnjih korakih. Na nedavni novinarski konferenci se je Gajškova odzvala na številne pomisleke in nepravilnosti, ki so bile Zavodu za turizem Ptuj očitane v času letošnjega Kurentovanja. »Odzvala sem se samo na to, kar mi je bilo predstavljeno s strani javnosti. Očitke sem zbrala in z njimi seznanila predstavnika sveta,” je danes odgovarjala županja Gajškova.

»Obtožbe proti meni so brez vsake osnove,« pravi Gönčeva

Gönčeva je danes zahtevala razrešitev z mesta direktorice Zavoda za turizem Ptuj, ob tem pa znova poudarila, da vztraja, da ni naredila nič narobe. Oglasila se je tudi na družbenem omrežju Facebook, kjer je izpostavila razloge za to odločitev in med drugim zapisala:« Uspešne zgodbe ne nastanejo same. Za njimi so vedno ljudje. Radi bi imeli uspešno mesto, takšno mesto pa lahko ustvarijo le ljudje, ki so strokovni in delujejo povezovalno. Na zavodu smo vedno povezovali kvalitetno ponudbo in na to kažejo številni uspešni rezultati. Obtožbe proti meni, tako s strani županje kot ulice, so brez vsake osnove. Očitno sem mestni politiki prikladna tarča, da pokaže svojo odločnost. Pri tem dvomim, da se v vodstvu občine zavedajo, čigavo agendo s tem pravzaprav uresničujejo.«
»S to odločitvijo ne prevzemam odgovornosti, ker nisem naredila nič narobe. Zavarovati pa želim sebe in svojo družino pred pritiski,« je ob svoji odločitvi še zapisala Gönčeva.

Foto: Boris B. Voglar