Gasilsko orodje za en dan zamenjali za valjar

gasilci, ogz_ptuj, mladina, novoletne-delavnice

Mladi gasilci so se preizkusili v pripravi pic

V predprazničnih decembrskih dneh je živahno tudi v gasilskih vrstah, še posebej aktivni in navdušeni v tem času pa so mladi gasilci. Zadnjih nekaj let Območna gasilska zveza Ptuj zanje organizira praznično obarvane ustvarjalne delavnice in ena takšnih, dobro obiskanih, je bila včeraj v občini Markovci.

140 mladih gasilcev v kuharski delavnici

Mladi gasilci iz levega in desnega brega Drave so se včeraj pozno popoldne v družbi gasilskih mentorjev odpravili proti gasilskem domu Nova vas pri Markovcih, kjer jih je že čakala posebna ekipa, zadolžena za izvedbo tradicionalnih delavnic. Kar 140 mladih gasilcev iz prostovoljnih gasilskih društev iz občin Hajdina, Cirkulane, Zavrč, Markovci in Mestne občine Ptuj je včeraj pridno in zelo zavzeto ustvarjalo v novoletni kuharski delavnici, v kateri je vsak našel svojo zadolžitev. Mali kuharji so pomoči mladinskih mentorjev in Janka Fišingerja, člana UO OGZ Ptuj, pripravljali odlične pice.

Pice, ki so jih mladi gasilci sami pripravili, so jih tudi z veseljem pojedli, kar je videti tudi na fotografijah. Foto: TM

Pekli v krušni peči, pomagal izkušeni pek

Z velikim veseljem so v dobrem vzdušju iz že pripravljenega testa oblikovali vsak svojo pico, jo primerno in poljubno nadevali, nato pa so jo ob pomoči pekovskega mojstra Branka Fiderška iz pekarne Kolamerca spekli v čisto pravi krušni peči. Pri delu sta jim pomagali še domačinki Brigita Poljanec in Silva Fridauer.

Janko Fišinger, zadolžen za mlade v OGZ Ptuj, je tokrat užival v družbi pekovskega mojstra Branka Fiderška (na desni). Foto: TM
Zahvala ekipi za pomoč na novoletnih delavnicah.

»Novoletne delavnice so nam znova super uspele. Vzdušje je bilo enkratno, naši mladi gasilci so uživali pri delu in vesel sem, da nam je tudi tokrat uspelo narediti to, kar smo si v Območni gasilski zvezi Ptuj zamislili. Imeli smo že delavnico izdelovanja voščilnic, lani smo pekli piškote in izdelovali rože iz papirja, letos pa smo se odločili, da mlade gasilce naučimo še kako se pripravi priljubljena pica. Ob malo strokovne pomoči smo delo odlično opravili, pice so bile okusne, dobro so šle v tek in mladi so si lahko kak kos odnesli tudi domov. Prepričan sem, da smo jim s tem polepšali ta predpraznični čas, nove ideje pa že imamo za prihodnje leto, ko bomo spet ustvarjali skupaj,« je ob zaključku delavnic povedal Janko Fišinger.

TM