Iz Gasilske zveze Kidričevo so nam sporočili, da so podpisali pogodbo za nakup novega gasilskega vozila.

 

Gasilska zveza Kidričevo, v katero je vključenih 8 gasilskih društev, je preteklo leto pričela s postopki nabave novega vozila z reševalno platformo. Vozilo bo pripomoglo k reševanju in gašenju iz višin, predvsem pa bo uporabno tudi pri odpravljanju posledic neurij in drugih naravnih nesreč, ki jih je v statistiki v zadnjih letih vedno več.

GZ Kidričevo do novega vozila
GZ Kidričevo do novega vozila

Po postopku javnega naročanja je v petek, 8.5.2020 v Kidričevem sledil podpis pogodbe za dobavo vozila med naročnikom in izvajalcem. Na razpis javnega naročanja se je prijavilo eno podjetje, to je WEBO Maribor d.o.o., katero se je po pogodbi zavezalo, da bo vozilo dobavilo do novembra 2021. Skupna vrednost vozila bo znašala dobrih 365.000,00€.

Vozilo bo imelo na podvozju nameščeno zgibno hidravlično ploščad, katera bo lahko delovala na maksimalni delovni višini 28m. Nosilnost košare bo do 300kg z 14m stranskim dosegom.

Vozilo z oznako ZD-28 bo tako pripomoglo k varnosti občanov in njihovega premoženja, prav gotovo pa se bo izboljša tudi varnost in učinkovitost posredovanj gasilcev na višini.

Gasilsko vozilo bo tako predano v uporabo vsem 8 gasilskim društvom v občini Kidričevo.

MR

Želite biti redno obveščeni o novostih v vaši občini? Všečkajte FB stran: