Gasilke in gasilci na slavnostnem sprejemu v Občini Hajdina

V prostorih Občine Hajdina je bil pred dnevi krajši slavnostni sprejem za uspešne tekmovalne enote Gasilskega poveljstva Občine (GPO) Hajdina, ki so v minuli tekmovalni sezoni dosegle dobre rezultate.

Sprejema se je poleg občinskega vodstva, vodstev gasilskih društev in občinskega gasilskega poveljstva udeležil tudi Zvonko Glažar, podpoveljnik Gasilske zveze Slovenije in poveljnik Območne gasilske zveze Ptuj.
Župan Občine Hajdina mag. Stanislav Glažar se je gasilcem zahvalil za njihov trud in delo, ki ga vlagajo v prostovoljno gasilstvo; foto: TM

Župan Občine Hajdina mag. Stanislav Glažar in poveljnik GPO Hajdina Ivan Brodnjak sta na sprejem povabila tekmovalne enote iz gasilskih društev Hajdoše, Gerečja vas in Slovenja vas. Po uvodnem nagovoru, v katerem sta oba govorca pohvalila delo gasilcev v občini, pa ne samo na tekmovalnem področju, temveč tudi v operativi in izobraževanju, je sledila zahvala posameznim tekmovalnim enotam in njihovim mentorjem.

Utrinek s sprejema v prostorih Občine Hajdina; foto: TM

Za uspešen nastop na državnem gasilskem tekmovanju in na pokalnem tekmovanju GZS sta na sprejemu čestitala članicam B PGD Hajdoše, aktualnim olimpijskim prvakinjam iz Beljaka, za vnovično zmago na pokalnem tekmovanju GZS (letni ligi), starejšim gasilcem PGD Gerečja vas za četrti mesti – tako na pokalnem, kot na državnem tekmovanju, starejšim gasilcem PGD Hajdoše za končno 8. mesto v pokalnem tekmovanju starejših gasilcev, ter članom B PGD Slovenja vas za uvrstitev na državno gasilsko tekmovanje za pokal Matevža Haceta v Gornji Radgoni in uspešen nastop na tekmovanju.
Pred tekmovalci pa je zdaj nekaj krajšega premora, saj se novi ciklus tekmovanj pričenja januarja prihodnje leto, do takrat pa bodo gasilci pridno vadili in nabirali kondicijo.
Foto: TM