Gasilci PGD Tržec že pripeljali novo gasilsko vozilo

Po dobrih dveh letih se je članom PGD Tržec v Gasilski zvezi Videm uresničila velika želja. V prometni nesreči poškodovano vozilo so letos uspeli zamenjati za novo, sodobno opremljeno vozilo, ki pa je že v gasilski garaži v Tržcu.

Novo vozilo trževskih gasilcev že prispelo v gasilski dom. Foto: PGD Tržec
Sobota, 14. decembra, bo zagotovo z velikimi črkami zapisana v zgodovino PGD Tržec, saj so tega dne v društvo pripeljali novo gasilsko vozilo GVC-24/50 iz podjetja Rosenbauer v Gornji Radgoni. V gasilskem društvu so ob prihodu novega vozila pripravili krajšo slovesnost, na kateri pa so se domačim gasilcem pridružili tudi župan Občine Videm Branko Marinič, predsednik in poveljnik Gasilske zveze Videm; mag. Janez Merc in Roman Cafuta.

Od 3. avgusta 2017, ko so imeli operativci PGD Tržec na poti z intervencije prometno nesrečo z vozilom GVC-16/24 in je bilo vozilo po nesreči povsem neuporabno, so bili kar 863 dni brez drugega vozila s cisterno. Vozilo je dokončano, je funkcionalno in namenjeno za posredovanje v požarih ter drugih nesrečah na območju Občine Videm, so povedali v PGD Tržec, kjer so odzivi na novo pridobitev zelo dobri.

“Vozilo je dokončano,” je sporočil predsednik PGD Tržec Matej Bezjak. Foto: PGD Tržec

Novo vozilo z vso gasilsko-reševalno opremo

»Podvozje je dobavilo podjetje Rosenbauer preko generalnega zastopnika za gospodarska vozila MAN v Sloveniji. Novo vozilo je narejeno na podvozju MAN TGM 13.290 4×4 BL FW. Vozilo ima pogon 4×4, z možnostjo vklopa zapor diferencialov in je v celoti sodobno opremljeno. Dokončano novo gasilsko vozilo GVC-24/50 z vso gasilsko-reševalno opremo pa je zdaj že v gasilski garaži in čaka na svečano predajo,« so še pojasnili v PGD Tržec.

Foto: PGD Tržec

Gasilcem še lahko pomagate z nakazilom

V PGD Tržec so prepričani, da nabava novega vozila pomeni tudi večjo operativno sposobnost gasilske enote in tako bodo lahko gasilci v primeru nesreče občanom nudili hitro in učinkovito pomoč. Znesek za celotno vozilo z opremo je za gasilce velik finančni zalogaj, saj končna vrednost investicije znaša dobrih 299 tisoč evrov. Od tega mora PGD Tržec prispevati svoj delež v višini dobrih 106 tisoč evrov, ostalo razliko pa bo pokrila Občina Videm iz proračunske postavke.

Gasilsko vozilo GVC-24/50 z vso potrebno gasilsko-reševalno opremo. Foto: PGD Tržec

»To za nas predstavlja velik izdatek, zato se s prošnjo obračamo tudi na dobre ljudi. Mnogi so nam že pomagali, še vedno pa zbiramo sredstva za poplačilo nakupa novega vozila. Lahko nam pomagate s SMS donacijami preko telefonske številke 1919: TRZEC1 in prispevate 1 evro ali TRZEC5 in prispevate 5 evrov. Donacije sprejemamo tudi na naš bančni račun, odprt pri Nova KBM: SI56 04202 0000 437 019. Vsak posameznik, družina, podjetje, s.p., društvo, organizacija, ki bo za naše vozilo prispevalo 100 EUR ali več pa postane boter vozila in prejme posebno pisno zahvalo na uradnem prevzemu vozila, ki bo 20. junija prihodnje leto,« so še povedali v vodstvu PGD Tržec.

Foto: PGD Tržec