Frizerka in dobri ljudje zbrali preko 10.000 evrov za otroke umorjene Sabine

V frizerskem studiu Ella v Vidmu pri Ptuju se je odvijala srčna akcija zbiranja denarja, ki je pritegnila pozornost celotne skupnosti. Pobuda, ki jo je sprožila frizerka Manuela Murko, je bila namenjena pomoči štirim otrokom nedavno umorjene Sabine. Z akcijo so zbrali impresivnih 10.055 evrov, poroča spletni portal lokalec.si.

 

Akcija je zaživela po tragični novici o krutem umoru mlade mamice, ki je globoko pretresla Manuelo in spodbudila k akciji. Zbrana sredstva so bila predana babici otrok, v prisotnosti župana in podžupanje občine Podlehnik, s čimer so zagotovili, da je denar prišel v prave roke, navaja lokalec.si.

“Odleglo mi je, saj vem, da je denar v pravih rokah,” je izjavila Manuela za lokalec.si, ki je ob tem poudarila, da so otroci, ki so bili mamici največ na svetu, sedaj žal največje žrtve te tragedije. Skupnost je s svojim prispevkom pokazala izjemno mero sočutja in povezanosti, ki presega običajne okvirje.

Sodelujoči v akciji so prispevali ne le finančna sredstva, ampak tudi materialne dobrine, kot so šolske potrebščine in oprema za dom, ter organizirali počitnice za otroke s podporo psihologov, piše lokalec.si. To poudarja, da v težkih časih, skupnost lahko stori veliko za tiste, ki so doživeli nepopisno izgubo.

Z akcijo, ki je presegla vsa pričakovanja, je Manuela skupaj s strankami in drugimi dobrodelnimi dušami pokazala, kako globoko lahko sega človeška empatija in solidarnost, dodaja poročilo na spletnem portalu lokalec.si.